Afbeelding
Francoise Vaal

Grote kunstbeurs strijkt neer in Gorinchem

1 november 2021 om 18:15 Kunst

GORINCHEM De Nationale Kunstdagen – een grote kunstbeurs – strijkt dit jaar neer in Gorinchem. Op 6 en 7 november exposeren 185 kunstenaars hun werken in ‘Next Level’, onderdeel van de Evenementenhal Gorinchem.

Tijdens de kunstbeurs komt men op een heel laagdrempelige manier met kunst in aanraking en kan er direct contact gelegd worden met de kunstenaars om zo het verhaal achter een werk horen. Bovenal is een bezoek aan de Nationale Kunstdagen een gezellig dagje uit en de perfecte manier om kennis te maken met kunst. 

Ongeveer 185 kunstenaars presenteren tijdens deze kunstbeurs hun werk. Samen laten zij een mooie mix aan uitingen, stijlen en vormen zien. Van schilderkunst tot fotografie en sculpturen tot beelden van keramiek, realistisch en abstract en alles wat daartussen zit.

Stichting Kunstweek nodigt, naast liefhebbers van kunst, ook iedereen die nog nooit naar een kunstbeurs, galerie of museum is geweest, uit voor een bezoek aan de Nationale Kunstdagen om te ontdekken wat kunst met je kan doen.

KUNSTENAARS ZELF AANWEZIG Extra aantrekkelijk zijn de Nationale Kunstdagen omdat vrijwel alle kunstenaars ook zelf aanwezig zijn. Er ontstaan geweldige gesprekken waarbij de kunstenaar met passie vertelt over zijn werk, het achterliggende idee en hoe alles tot stand is gekomen. Kunst ontroert, geeft plezier, stemt tot nadenken, verrijkt het leven en is bovenal uniek. Leuke bijkomstigheid is dat de kunstenaar géén commissie over eventuele verkoop hoeft af te dragen, wat weer resulteert in vaak vriendelijke prijzen voor de bezoeker. 

Afbeelding
advertentie
advertentie