Afbeelding
Kunst bij Karel

Kunst bij Karel biedt keurcorps aan kunstenaars

13 april 2022 om 08:05 Kunst

GORINCHEM Galerie ‘Kunst bij Karel’ heeft sinds zij zich 4 jaar geleden vestigde aan de Langendijk 88 in Gorinchem een vaste plaats verworven in het kunstaanbod van de stad. Iedere maand staat weer een andere kunstenaar centraal binnen het zich regelmatig vernieuwende team van exposanten.

Ooit ontsproot bij Sylvia Melssen & Lida Janzen het idee te komen tot een ‘Galerie met betaalbare kunst-cadeaus’. Na de start in 2014 in panden aan de Haarstraat en Westwagenstraat is zij nu gevestigd aan de kop van de dijk: vlak bij de haven en ervoor zorgend dat menige varende toerist een kunstwerk van de Galerie rijker weer de Merwede opvaart. Maar ook andere toeristen én inwoners van stad en regio weten intussen de weg naar ‘Kunst bij Karel’ te vinden!

KEURCORPS Het aantrekkelijke van de Galerie is de verscheidenheid aan soort werk dat er te zien is. Dat alles geïnspireerd en gerealiseerd door een keurcorps aan kunstenaars. Ieder met haar of zijn eigen favoriete materialen en technieken.

De kern van het gezelschap bestaat uit Lida, bekend vanwege haar kleurrijke schilderijen en keramiek, Sylvia door haar karakteristieke schilderijen en keramiste Gerda van de Brug. Zij laat zich inspireren door de natuur en menig kleurrijke vis en vogel siert thans een huiskamer.
Naast de al regelmatig exposerende kunstenaars als Yvonne van Heumen, schilderijen en fotografie, Gundhild van Maanen, schilderijen en glasobjecten, Hans van der Vloed met zijn schilderijen en Lou de Wit met o.a. zijn wandgeveldecoraties is er ruimte voor nieuwe kunstenaars die passen binnen de mix van startende en gevestigde kunstenaars, van twee- en driedimensionale kunst, figuratief en abstract. Kortom: mail bij belangstelling naar info@kunstbijkarel.nl

Galerie Kunst bij Karel is iedere vrijdag en zaterdag geopend van 11.00 – 17.00 uur en iedere 2e en laatste zondag van de maand van 13 .00 – 17.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie