Wandelen langs de Schelluinse kade
Wandelen langs de Schelluinse kade Marleen van Zwienen

Kunstdialoog langs de Schelluinsekade

Kunst

GORINCHEM  Atelier Gorinchem houdt woensdag 1 juni een Stadswandeling/Kunstdialoog langs de Schelluinsekade Wandel ook mee met de Kunstdialoog door steeds weer een ander verrassend deel van Gorinchem. Soms door een deel van de oude vesting, andere keren door een van de nieuwere delen.

Samen kijken en praten de wandelaars over kunst in de buitenruimte, bijzondere architectuur, historische panden en straten. Maar zeker ook over wat dat losmaakt en herinneringen aan vroeger. Op woensdag 1 juni van 10.00 tot 11.30 is de tiende dialoog. De wandeling met kopje koffie voert langs de molens aan de Schelluinsekade. Na aanmelding volgt de exacte startlocatie. Vanaf hier wandelen ze verder en gaan op zoek naar kunst en geschiedenis van Gorinchem. Er kunnen maximaal 10 personen meewandelen, dus geef u snel op.

Atelier Gorinchem organiseert sinds 2018 de Kunstdialoog op wisselende locaties in de stad Gorinchem. Deze dialoog is een verbindende activiteit waarbij iedere deelnemer een bijdrage levert. Kennis van kunst is niet nodig. Wel zin in een mooi en diepgaand gesprek met andere deelnemers. Met de kunstwerken die per keer wisselen gaan de deelnemers, onder begeleiding van Marleen van Zwienen, in gesprek over kunst en over gedachten, associaties en herinneringen die opkomen. Het is een mooie manier om anders naar de kunstwerken en elkaar te gaan kijken.

Van Zwienen is stadsgids en dialoogbegeleider bij Gorinchem in Dialoog en oprichter van Atelier Gorinchem. Zij organiseert verschillende activiteiten op kunst- en cultuurgebied in Gorinchem en omgeving. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@ateliergorinchem.nl.

advertentie