Afbeelding
Voedselbank Gorinchem

Voedselbank Gorinchem haalt maximale score borging voedselveiligheid

20 juni 2020 om 07:46 Maatschappelijk

GORINCHEM Klanten van een voedselbank moeten erop kunnen vertrouwen dat de veiligheid van het voedsel dat zij krijgen aangeboden gewaarborgd is. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) heeft speciaal voor de voedselbanken in Nederland een document opgesteld, het Handboek Voedselveiligheid 2019 met richtlijnen waaraan men moest voldoen om veilig met voedsel te kunnen/mogen werken.

In dit Handboek staat beschreven wat een voedselbank moet doen en laten om er zeker van te zijn dat er aantoonbaar voedsel veilig gewerkt wordt.

Jaarlijks krijgen de voedselbanken een al dan niet aangekondigde inspectie van een inspectiebureau. Voor Voedselbank Gorinchem was het dit jaar 28 mei toen inspectiebureau Houwens in opdracht van het NVWA een inspectie kwam houden.

Net als in 2019 stelden zij vast dat Voedselbank Gorinchem op het moment van inspectie, even als in 2019, de maximale score van 100% behaalde waarna de voedselbank het certificaat waarborging voedselveiligheid mocht ontvangen vergezeld van het inspectierapport.

Het certificaat is een officiële waardering voor de manier waarop een voedselbank de voedselveiligheid beheerst.

Van Voedselbanken Nederland ontving Voedselbank Gorinchem de felicitaties voor dit uitmuntende resultaat, en werden deze felicitaties doorgeven aan alle vrijwilligers die hier een bijdrage aan hebben geleverd. Een dergelijk goed resultaat kan alleen maar tot stand komen door de inzet van alle betrokkenen, op ieder niveau.

.

advertentie
advertentie