collecteren
collecteren Nierstichting

Nierstichting zoekt collectanten in Gorinchem

16 juli 2020 om 17:30 Maatschappelijk

GORINCHEM Voor de landelijke collecteweek van 13 t/m 19 september zoekt de Nierstichting enthousiaste collectevrijwilligers in Gorinchem. 

Door heel Nederland collecteren in deze week duizenden vrijwilligers met als doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor het welzijn van nierpatiënten. En dat is hard nodig, want het leven van een nierpatiënt is geen leven, maar overleven. Daarom zet de Nierstichting zich in voor een toekomst waarin nierziekten beter te behandelen en zelfs te genezen zijn. Met de collecteweek in zicht, is de Nierstichting op zoek naar collectanten voor Gorinchem en in verschillende wijken een enthousiaste vrijwillige wijkcoördinator. Een wijkcoördinator is een belangrijke schakel. Zonder hem of haar kan er in een gemeente geen collecte plaatsvinden. 

,,Werken je nieren niet, dan ga je dood. Dit klinkt misschien hard, maar is helaas wel de realiteit", zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. ,,Dialyseren houdt nierpatiënten in leven, maar is loodzwaar. Patiënten zitten urenlang per week vast aan een groot apparaat in het ziekenhuis en kunnen geen kant op. Ze hebben niet de vrijheid en energie om te gaan en staan waar ze willen en leven met grote onzekerheid. Daarom strijden wij door tot we nierziekten kunnen genezen. We doen er alles aan om nierpatiënten hun vrijheid en leven terug te geven.”

,,De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg belangrijk voor de Nierstichting”, benadrukt Cees de Krijger, regiomanager van de Nierstichting. ,,Wij zijn ieder jaar ontzettend blij met onze collectevrijwilligers. De inzet van deze vrijwilligers maakt namelijk écht het verschil.”

Aan de Nierstichting zijn inmiddels ruim 60.000 collectevrijwilligers verbonden. Toch worden nog niet alle huishoudens in Gorinchem bereikt. Een collectant investeert gemiddeld twee uur van zijn of haar tijd aan de collecte. Maar maakt daarmee voor nierpatiënten een wezenlijk verschil. Nierpatiënten hebben de hulp van collectevrijwilligers heel hard nodig. Loopt u twee uurtjes mee in uw buurt? Meld u aan via www.nierstichting.nl/2uur.

Als coördinator organiseert u de jaarlijkse collecte in een van de wijken in Gorinchem. U bent het gezicht en eerste aanspreekpunt van de Nierstichting in uw wijk, daarmee bent u een belangrijke en waardevolle schakel en het kost u maximaal 10 uur per jaar. Organiseert u graag en kunt u anderen enthousiast maken? Dan is coördinator worden wellicht iets voor u en vertellen wij u daar graag meer over. Neemt u dan contact op met de collecteafdeling van de Nierstichting via telefoonnummer 035-6978050 of stuur een e-mail aan collecte@nierstichting.nl

Voor meer informatie: www.nierstichting.nl

advertentie
advertentie