Frank Visch met de Kerstdozen.
Frank Visch met de Kerstdozen. Eline Lohman

Kerstpakketten voor de voedselbank

24 november 2020 om 10:18 Maatschappelijk

GORINCHEM De Santa Run kan dit jaar niet doorgaan vlak voor Kerst en dat vindt de organisatie, Rotaryclub Gorinchem, heel jammer. Daarom heeft de club een mooi alternatief bedacht: zij geeft elke klant van Voedselbank Gorinchem een goedgevuld Kerstpakket.


door Eline Lohman


Binnen de Rotaryclub Gorinchem zijn allerlei commissies actief. Een ervan houdt zich jaar in jaar uit bezig met het organiseren van de altijd gezellige Santa Run in de binnenstad van Gorinchem. Vanwege corona kan de editie van 19 december niet doorgaan, maar er is verder gedacht, zegt Frank Visch, voorzitter van de Santa Run-commissie.

GOEDE DOELEN ,,De Santa Run is altijd een heel gaaf evenement. Erg jammer dat de run dit jaar niet door kan gaan. Het idee van het evenement is dat we geld ophalen voor drie goede doelen: sportverenigingen, de Nierstichting en een lokaal goed doel. Nu de Santa Run niet doorgaat, willen we ons toch inzetten voor het laatste doel. Binnen de commissie hebben we nagedacht over welke mensen iets nodig hebben rond Kerst en wat we zouden kunnen betekenen voor een bepaalde doelgroep. Een andere commissie binnen de Rotaryclub Gorinchem organiseert een Kerstontbijt voor ouderen en die ontbijtjes worden nu rondgebracht, maar onze commissie kwam uit bij de Voedselbank Gorinchem.” Het is een bewuste keuze, vertelt Frank. ,,We willen iets doen voor mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is dat ze Kerst kunnen vieren en daarom gaan we Kerstpakketten maken voor klanten van de Voedselbank Gorinchem. We hebben sponsoren van voorgaande jaren gevraagd om mee te werken. Dozen, supermarktproducten, zeepjes, wijn, vleesbonnen: we hebben van alles gekregen voor de pakketten. Heel fijn, want nu kunnen we alle 120 klanten van de Voedselbank een pakket geven. Een wat groter pakket voor gezinnen met kinderen en een wat kleiner pakket voor huishoudens die wat minder groot zijn, gevuld met spullen die deze mensen zelf niet zo snel zouden kopen of niet kunnen kopen.”

MOOI ALTERNATIEF Deze week worden alle dozen gevuld en op 17 december kunnen de klanten van de Voedselbank Gorinchem hun Kerstpakket afhalen bij de voedselbank. Het is de bedoeling om daarbij een Kerstsfeer te creëren, met bijvoorbeeld een vuurkorf en een drankje. Frank: ,,We zijn blij dat we een mooi alternatief hebben voor de Santa Run. Prachtig als je wat voor anderen kunt doen. Dit vind ik zelf nog beter dan geld doneren, want nu zie je dat het goed terechtkomt. Hopelijk kunnen we volgend jaar wel weer een Santa Run houden, maar voor nu is het fijn om toch wat te kunnen doen voor Gorcumers rondom Kerst. Je kunt een streep door de run zetten en het daarbij laten, maar je kunt je tijd ook goed besteden door je nuttig te maken. Dat hebben wij gedaan.”

advertentie
advertentie