Afbeelding
Voedselbank Gorinchem

De Voedselbank start crowdfundingactie

16 oktober 2020 om 10:46 Maatschappelijk

GORINCHEM De coronacrisis slaat hard om zich heen. Ook in Gorinchem verliezen mensen hun baan en komen in grote onzekerheid terecht. Een groot aantal mensen weten de weg naar de voedselbank te vinden en krijgen wekelijks een pakket. De afgelopen maanden is, mede door de crisis, het aantal gezinnen dat een pakket nodig heeft sterk toegenomen. Dit betekent dat ze veel meer pakketten uitgeven maar ook veel meer producten nodig hebben.

Helaas kon door de toenemende besmettingen de geplande actie bij een supermarkt niet doorgaan. Hierdoor dreigen nu tekorten. ,,Maar gelukkig is Gorinchem de stad van tolerantie en zijn we altijd bereid elkaar te helpen. En dat kan nu. We zijn een crowdfundingactie gestart en de eerste donaties zijn binnen. Maar het is nog niet genoeg", laat de voedselbank weten. Tijdens de vorige voedselbankactie bij supermarkten haalden ze bijna €8.000,- op. Daarom heeft de voedselbank het doelbedrag gezet op €10.000,-. ,,Hiervoor willen wij producten kopen die langer houdbaar zijn en normaliter niet wekelijks kunnen worden opgehaald bij de lokale supermarkten zoals koffie, thee, broodbeleg, suiker, pasta’s etc. Ook is het streven om voor de komende feestdagen een mooi pakket voor onze klanten samen te stellen. Wij weten zeker dat dit doelbedrag haalbaar is in onze mooie, tolerante en sociale stad."

Doneren kan: https://www.gofundme.com/f/25uqrupvuo?sharetype=teams&member=6031274&utm_medium=email&utm_source=customer&utm_campaign=p_na+share-sheet&pc_code=em_db_co2876_v1&rcid=b14cd4781d2b43c6a8c2838b217f0363. Of via de link op de website www.voedselbankgorinchem.nl

Afbeelding
advertentie
advertentie