Afbeelding
Saskia Kamp

Atelier Gorinchem houdt digitale Kunstdialoog

12 januari 2021 om 13:03 Maatschappelijk

GORINCHEM De Kunstdialoog start woensdag 13 januari digitaal van 10.00 tot 11.30 uur.

Atelier Gorinchem houdt sinds 2018 de Kunstdialoog op wisselende locaties in de stad Gorinchem. Deze dialoog is een verbindende activiteit waarbij iedere deelnemer een bijdrage levert. Kennis van kunst is niet nodig. Wel zin in een mooi en diepgaand gesprek met andere deelnemers. Met de kunstwerken die per keer wisselen gaan de deelnemers, onder begeleiding van Marleen van Zwienen, in gesprek over kunst en over gedachten, associaties en herinneringen die opkomen. Het is een mooie manier om anders naar de kunstwerken en elkaar te gaan kijken.

Na een drietal digitale proefsessies in december zijn de hindernissen genomen en kunnen de digitale Kunstdialogen van start. De deelnemers die eerder aan een fysieke bijeenkomst deelnamen lieten weten dat het net als anders was. Mensen die nooit eerder aan een dialoog meededen waren verrast dat ze zo makkelijk en vlot een fijn gesprek met elkaar konden voeren.

Lijkt het digitale ontmoeten wat lastig? ,,Dan kunt u van te voren contact opnemen zodat u even kunt oefenen. U krijgt persoonlijk stap voor stap uitleg. In de praktijk valt het reuze mee. Probeer het een keer. Misschien opent het ook mogelijkheden om met vrienden en familie op deze manier te communiceren. Voor de digitale Kunstdialoog gebruiken we Microsoft Teams. U hebt bijvoorbeeld een computer met goed internet nodig om deel te nemen."

Van Zwienen is dialoogbegeleider bij Gorinchem in Dialoog en oprichter van Atelier Gorinchem. Zij organiseert verschillende activiteiten op kunst- en cultuurgebied in Gorinchem en omgeving. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@ateliergorinchem.nl. De aanmelders ontvangen dan de inloglink voor de digitale Kunstdialoog. Voorlopig zijn deze in de even weken op woensdagochtend van 10.00 /11.30 zijn.

Info: Marleen van Zwienen, 06-55962895, info@ateliergorinchem.nl, www.ateliergorinchem.nl.

advertentie
advertentie