Afbeelding
Politie

Nog geen verdachte aangehouden voor mishandeling agent in Gorinchem

20 januari 2021 om 17:40 Maatschappelijk

GORINCHEM Op 10 september vorig jaar maakte een 52-jarige politieagent uit Rotterdam in zijn vrije tijd een wandeling in Gorinchem als hij rond 14:00 uur twee mannen ziet lopen. De mannen kijken voortdurend om zich heen en hebben veel belangstelling voor allerlei woningen. Als hij even later op de Lingsedijk loopt en één van de twee mannen in de achtertuin van een nabijgelegen huis ziet, spreekt hij hem aan en identificeert hij zich als agent. De man slaat de agent in zijn gezicht en rent weg. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Gijs van Nimwegen, woordvoerder van de politie eenheid Rotterdam: ,,De politieman in kwestie was gelukkig niet zwaar gewond. Het gaat nu goed met hem. Hij heeft er verder geestelijk ook geen last meer van. Uiteraard is de politieman door collega’s opgevangen en hem is, zoals bij iedereen die slachtoffer is van geweld, Slachtofferhulp aangeboden.”

Nadat de agent de desbetreffende middag in zijn gezicht is geslagen, blijft hij achter bij de woning en belt 112. Wellicht is de tweede verdachte op dat moment nog in de woning aanwezig. Deze tweede man werd niet meer gezien. De man die de agent sloeg en wegrende, werd wel gesignaleerd en door een getuige gefotografeerd. De politie is op zoek naar hem en zijn handlanger.

Het signalement van de daders is:


- Dader 1 (de man die de agent sloeg) Getint uiterlijk, 1.70 meter lang, atletisch gebouwd, 25 a 30 jaar oud, donker kroezig haar, donker kort baardje, zwart joggingspak met op zowel het jasje en broek het North Face logo, zwartgrijze Nike air Max, heuptasje, zwart petje
- Dader 2 Getint uiterlijk, 1.80 meter lang, mager postuur, opgeschoren donker haar, geen baardgroei

Mensen kunnen tips aan de politie doorgeven door te bellen naar 0900-8844. Geef dan aan de telefoon aan om welke plaats het gaat waar het gebeurd is, in dit geval Gorinchem. Mensen kunnen ook anoniem bellen naar Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

advertentie
advertentie