Wethouder Joost van der Geest overhandigde de eerste stickers onlangs aan Marjo Molengraaf
Wethouder Joost van der Geest overhandigde de eerste stickers onlangs aan Marjo Molengraaf Gemeente Gorinchem

Gorinchem voert ‘ja-ja-sticker’ in om ongeadresseerd reclamedrukwerk aan te pakken

2 juni 2021 om 08:45 Maatschappelijk

GORINCHEM Om de hoeveelheid papier in Gorinchem terug te dringen, diende Marjo Molengraaf (CU/SGP) vorig jaar een motie in. Het idee was dat de werkwijze voor ongeadresseerd drukwerk moest worden aangepast. Ook werden er nieuwe ‘ja/ja-’ en ‘nee/nee-stickers’ ontworpen. Wethouder Joost van der Geest overhandigde de eerste onlangs aan Molengraaf.  Voor de bezorging van nieuwsblad De Stad Gorinchem heeft dit verder geen gevolgen. 

Vanaf nu mag ongeadresseerd reclamedrukwerk alleen bezorgd worden als bewoners hier nadrukkelijk om vragen. Tot dusver werkte dit omgekeerd. Dan mocht het ongeadresseerd drukwerk worden bezorgd tenzij inwoners aangaven dat zij dit niet wilden.

VERMINDEREN AFVAL Gorinchem is niet de eerste gemeente die deze aanpak toepast. Eerder pakten onder meer Amsterdam en Rotterdam de papierreductie aan. Door te werken vanuit het principe geen drukwerk tenzij inwoners het willen, blijkt dat de hoeveelheid papier met 20% kan verminderen. 

Inwoners die het ongeadresseerde reclamedrukwerk (en De Stad Gorinchem) willen ontvangen, moeten hiervoor een ja/ja-sticker op de brievenbus plakken. Inwoners die alleen De Stad Gorinchem willen ontvangen, hoeven niets te doen.  Geen krant en geen reclame in de brievenbus? Dan is daarvoor de nee/nee-sticker. Inwoners die de nieuwe sticker willen ontvangen, kunnen deze aanvragen via gorinchem.nl, dan wordt de sticker thuisgestuurd. De sticker kan men ook ophalen bij het stadhuis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie