Stad Gorinchem in bibliotheek
Stad Gorinchem in bibliotheek GP-buro

Leuke gesprekken bij De Stad Gorinchem op locatie

3 november 2021 om 14:42 Maatschappelijk

GORINCHEM ‘Stad Gorinchem in de stad.’ De voorpagina van deze krant liet er twee weken geleden geen onduidelijkheid over bestaan: de mensen van De Stad Gorinchem zouden woensdagochtend 3 november op locatie gaan werken. En wel vanuit de bibliotheek aan de Groenmarkt.

door Louis van Oort

Woensdagochtend zaten commercieel medewerker Gea Plugers, verslaggever Hannie Kieboom-Visser en de auteur van dit artikel dan ook klaar aan de grote leestafel om iedereen te woord te staan die iets van de krant wilde weten of aan de krant wilde vertellen. Dat deze ‘meet & greet’ buiten de reguliere openingstijd van de bibliotheek viel, leek in eerste instantie een probleem. Maar uiteindelijk wisten toch aardig wat Gorcumers de weg naar binnen te vinden (via de achterkant). Te beginnen met Dries de Swart, die zich bijna de stadsfotograaf mag noemen en die ook verantwoordelijk is voor bijgaande foto’s.

GEANIMEERDE GESPREKKEN Naarmate er meer belangstellenden - waaronder ook personeel van de bieb - naar de tafel kwamen waar De Stad Gorinchem tijdelijk kantoor hield, ontstonden steeds meer geanimeerde gesprekken. Tal van onderwerpen passeerden daarbij de revue: van vragen of hoe nu het beste persberichten aangeleverd kunnen worden tot de bezorging van de krant.

Een bezorger van De Stad Gorinchem gaf daarbij aan hoe goed de krant gelezen wordt: ,,Elke keer als ik hem bezorg, krijg ik wel tien verzoeken van mensen of ze er eentje kunnen krijgen omdat ze er zelf toevallig die week geen gekregen hadden.” Gea Plugers gaf daarbij aan dat er dagelijks hard aan wordt gewerkt om die gaten in de bezorging te dichten. Juist ook omdat de behoefte aan de krant zo groot is.

Andere gesprekken gingen over kunst en cultuur in de stad, oud-medewerkers van de krant, de mogelijke komst van een kerk in Hoog-Dalem en de zeepkistsessies die voor plenaire raadsvergaderingen in Gorinchem worden gehouden. Kortom, een ochtend die naar meer smaakte, zowel voor bezoekers als medewerkers van De Stad Gorinchem.

10 NOVEMBER OPNIEUW En dat treft, want komende woensdag is al de volgende editie van ‘De Stad Gorinchem on tour’, zoals het werken op locatie al is genoemd. Opnieuw is de plaats van handeling de bibliotheek aan de Groenmarkt en opnieuw gebeurt het op woensdag. In dit geval woensdag 10 november, ook weer van 10.00 uur tot 12.00 uur. De bibliotheek is dan weliswaar officieel nog gesloten, maar u kunt gewoon achterom naar binnen om kennis te maken of om uw verhalen of verhaaltips voor te leggen.

Stad Gorinchem in bibliotheek
Stad Gorinchem in bibliotheek
Stad Gorinchem in bibliotheek
advertentie
advertentie