Moeder is banger
Moeder is banger GP-buro

Komend weekend stappen met polsbandje om in Gorinchem: geen CTB nodig

5 november 2021 om 21:30 Maatschappelijk

GORINCHEM Steeds meer mensen zijn besmet. Daarom zijn nieuwe maatregelen nodig. Ook de gemeente Gorinchem vraagt meer aandacht voor de basisregels. Het mondkapje wordt verplicht in publieke binnenruimten en het corona toegangsbewijs is vanaf 6 november op meer plekken verplicht. Het komend weekend wordt in Gorinchem gebruik gemaakt van een polsbandje. Bezoekers van sport, cultuur, horeca en evenementenlocaties kunnen op centrale punten in de stad op vertoon van ID en het corona toegangsbewijs (CTB) een polsbandje ontvangen, waaronder bij de kermis, die er nog tot zaterdag staat. Hiermee heeft een bezoeker op dezelfde dag toegang tot de genoemde locaties zonder bij elke locatie afzonderlijk het CTB te moeten tonen. ,,Op deze manier ondersteunen we ondernemers en verenigingen met de controle op het CTB”, aldus de gemeente.

,,Het is zeker in dit korte tijdsbestek een uitdaging om met elkaar de landelijke wet- en regelgeving goed op te volgen. Toch vertrouwen we erop dat ook dit ons samen gaat lukken. Zodat met elkaar veilig kunnen sporten, recreëren en ontspannen in de allermooiste vestingstad!”

UITGIFTEPUNTEN Uitgiftepunten voor de polsbandjes zijn te vinden op de volgende locaties: sportpark Molenvliet, GJS Gorinchem, VV Unitas en bij het kermisterrein. Op zondag bij sportpark Molenvliet. Kijk voor de tijden op www.gorinchem.nl
advertentie
advertentie