Inzamelingsactie Rotary 2020
Inzamelingsactie Rotary 2020 Rotary Gorinchem-Merwede

Rotary Gorinchem-Merwede helpt met inzamelen Sinterklaas- en kerstcadeaus voor kinderen uit Gorinchem en omgeving

11 november 2021 om 07:46 Maatschappelijk

GORINCHEM Rotary Gorinchem-Merwede helpt zaterdag 20 november de Speelgoedbank met het inzamelen van speelgoed en cadeautjes voor kinderen en tieners. Wie nog goed speelgoed heeft waar men een kind blij mee kan maken, kan dit zaterdag 20 november inleveren bij vier inzamelingspunten in Gorinchem.

Op de parkeerplaatsen van de winkelcentra Piazza(zijde stoplichten), Nieuw Dalem en Hoog Dalem en in het centrum bij de Speelgoedbank,Gasthuisstraat 34, staan zaterdag 20 november kramen met een Rotaryvlag. Die kramen staan er van 10.00 tot 15.00 uur.

Speelgoedbank Gorinchem reageerde vorig jaar in de persoon van voorzitter Coby Dekker als volgt: ,,Wij zijn blij verrast met wat er is ingezameld met hulp van de Rotary. Door de enorme vraag en aanbod lukt het ons niet om met onze eigen vrijwilligers op een verantwoorde manier alle cadeautjes bij elkaar te brengen. Nu kunnen we beter onze bezoekers bedienen maar ook ondernemers steunen in de desbetreffende winkelcentra.”

Er is ook nog een andere manier voor het winkelend publiek om kinderen een leuk cadeau te geven. Men kan bij een van de winkeliers iets kopen van het verlanglijstje dat klaarligt bij de kramen of bij de winkeliers die meedoen, soms met een speciale actieprijs. Ook deze cadeautjes kan men inleveren bij de kramen. 

Deze actie sluit goed aan bij de doelstelling van Rotary om iets te betekenen voor de samenleving: ,,Juist in deze tijden kan Sinterklaas wel wat extra hulp gebruiken om zo veel mogelijk kinderen thuis een leuk feest te bezorgen. Rotary Gorinchem-Merwede draagt daarom met veel plezier haar steentje bij aan dit mooie initiatief.”

Vorig jaar was deze actie een groot succes en kregen vele kinderen een leuk cadeau. De Speelgoedbank zorgt dat deze goed terechtkomen bij de kinderen van gezinnen die dat nodig hebben om Sint of Kerst met cadeautjes te kunnen vieren.

advertentie
advertentie