De studio van Radio Bliekenstad
De studio van Radio Bliekenstad Radio Bliekenstad

Nieuwe zender door Gorcumers voor Gorinchem: Radio Bliekenstad

30 december 2021 om 07:50 Maatschappelijk

GORINCHEM Sinds vorige week heeft Gorinchem haar eigen geluid: Radio Bliekenstad. Na maanden voorbereidingen is deze nieuwe radiozender te beluisteren via radiobliekenstad.nl Volgens de programmamakers biedt Radio Bliekenstad ,,een gevarieerde muziekkeuze voor jong en oud Gorcum”.

Eén van de drijvende krachten achter het nieuwe radiostation is Lex van Lange, een geboren Gorcumer. Samen met zijn vriend en zeer ervaren Radio-DJ Marc vroeg hij zich al jaren af ,,waarom onze mooie stad nog steeds haar eigen geluid niet heeft”. Een eigen geluid in de vorm van een radiostation, speciaal voor Gorcumers, gemaakt door Gorcumers. Onder het motto “als je het beter kan, doe het dan” zijn ze begin dit jaar verder gaan denken.

Het zou een professioneel klinkend radiostation moeten worden met 24 uur per dag, zeven dagen per week fijne, mooie en tastbare muziek, voorzien het wereldnieuws en het meest recente weerbericht. Een Gorinchems radiostation, voor thuis, onderweg en op ’t werk. Daar waren de twee het snel over eens.

Allereerst werd een naam bedacht. ,,Hierover hoefden we niet lang over na te denken. Het is de stad der Blieken, dus de naam Radio Bliekenstad werd snel een feit”, vertelt Lex. In de jaren ‘80 bestond overigens ook enige tijd het piratenstation Radio Bliekenstad van Warry van Zomeren. De naamgeving van de nieuwe zender berust geheel op toeval.

JINGLES ,,Vervolgens zijn een server, audiosoftware en twee jinglepakketen aangeschaft. Het moesten jingles worden die Gorinchemmers aanspreken. Daarom werden dit de jingles: Jouw nummer 1 uit Gorcum – De mooiste vestingstad verdient het mooiste radiostation – De trots uit Gorcum… Dit is Radio Bliekenstad.”

De muziekkeuze was volgens Lex het moeilijkste traject. ,,Hoe laat je alle Gorcumse leeftijden genieten van onze muziek? Uit vele duizenden nummers hebben we een onwijs gave playlist gemaakt, die onze stoutste dromen overtrof. Iedereen kan en moet zich immers muzikaal thuis voelen bij Radio Bliekenstad.”


PROEFDRAAIEN Als laatst hebben Lex en Marc Radio Bliekenstad enkele maanden laten proefdraaien, waarbij ze zijn gaan finetunen. Tussentijds is er een website gemaakt: radiobliekenstad.nl. ,,Op eerste kerstdag zijn we gestart, uit Gorinchem, voor Gorcum. We zijn trots op het resultaat,  ondanks dat het nóg beter kan: lokaal nieuws, naast het wereldnieuws op het hele uur en het weerbericht op het halve uur. Dit hopen we op korte termijn te bewerkstelligen.”

,,De Merwede, de Linge, het Kanaal van Steenenhoek, de vestingstad Gorinchem heeft nu ook Radio Bliekenstad.” Dat is de slogan die je als eerste hoort wanneer je afstemt. ,,Hoe Gorcums wil je het hebben? En ja, daar zijn we trots op! Trots op het geluid van Gorinchem.”

Radio Bliekenstad is wereldwijd (maar vooral voor Gorinchem) te beluisteren; voorzien van nieuws, weer en de mooiste hits via deze link:
https://www.radiobliekenstad.nl/luister-live/

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
De studio van Radio Bliekenstad
advertentie
advertentie