Eind 2021 zijn de verzamelboxen geleegd en kon begonnen worden aan het urenlange tel- en sorteerwerk
Eind 2021 zijn de verzamelboxen geleegd en kon begonnen worden aan het urenlange tel- en sorteerwerk Voedselbank Gorinchem

Dubbel zoveel DE-waardepunten voor Voedselbank Gorinchem leveren 1000 pakken koffie op

Maatschappelijk

GORINCHEM De Douwe Egberts-waardepuntenactie voor de Voedselbank Gorinchem is ook dit jaar een groot succes. De verzamelboxen voor de waardepunten stonden verspreid bij de supermarkten door heel Gorinchem. Men kon gedurende de maand december DE-waardepunten in deze boxen deponeren. Eind 2021 zijn de verzamelboxen geleegd en kon begonnen worden aan het urenlange tel- en sorteerwerk.

Het eindresultaat van deze actie is dit jaar verbluffend, de opbrengst blijkt namelijk bijna te zijn verdubbeld ten opzichte van het jaar daarvoor. De Voedselbank Gorinchem telde namelijk maar liefst 252.000 DE-waardepunten, een enorm aantal. Dat er veel mensen hebben meegeholpen met deze actie was voor de Voedselbank Gorinchem al duidelijk maar dit aantal kwam toch als een blije verrassing binnen bij het bestuur en de vrijwilligers.

Bij de wekelijkse uitgifte van de pakketten op de donderdagmiddag wordt alleen koffie uitgegeven als is opgehaald bij een supermarktactie of wordt gedoneerd. Door deze actie kunnen de klanten die dit willen de komende maanden regelmatig een pak koffie meekrijgen.

1000 PAKKEN DE-KOFFIE De DE-waardepunten zijn inmiddels ingeleverd zodat de Voedselbank over een aantal weken minstens 1000 pakken Douwe Egberts-koffie kan ophalen. Douwe Egberts zorgt er namelijk voor dat de opbrengst van deze DE-waardepunten wordt omgezet in koffie.

De Voedselbank Gorinchem wil nogmaals de locaties waar de verzamelboxen hebben gestaan hartelijk bedanken ,,en speciaal willen wij alle Douwe Egberts-drinkende inwoners van Gorinchem en daarbuiten die de punten hebben verzameld bedanken. Door jullie maken wij de aankomende maanden de klanten van de Voedselbank Gorinchem blij met lekkere koffie.” 

Men kan de waardepunten het hele jaar door sparen, want de actie komt ook eind 2022 weer terug. De punten kunnen het hele jaar al worden ingeleverd bij de bibliotheek Aanzet in de stad. Daar staat de verzamelbox direct bij de ingang. Natuurlijk kan men ze ook bij de Voedselbank Gorinchem zelf in de brievenbus doen. Het  adres is Schelluinsevliet 11 in Gorinchem.

advertentie