Op de foto Anneke Heidema (links) met vrijwilliger Corrie in de Rozenobel
Op de foto Anneke Heidema (links) met vrijwilliger Corrie in de Rozenobel Hannie Visser-Kieboom

Anneke Heidema in vaste dienst bij wijkcentrum Rozenobel

Maatschappelijk

GORINCHEM  Anneke Heidema is sinds 1 januari 2022 officieel in dienst als coördinerend beheerder bij Wijkcentrum Rozenobel. Anneke is geen onbekende. Samen met Connie Kegel is zij al een aantal jaren betrokken als vrijwillig beheerder.

Door de stap te maken naar een beheerder die in dienst is, kan het Wijkcentrum haar diensten nog verder professionaliseren. Als coördinerend beheerder ontwikkelt Anneke nieuwe activiteiten en onderhoudt contacten met alle partijen waar de Rozenobel mee samenwerken. Maar het belangrijkste is om verder te bouwen aan het team van vrijwilligers. Stuk voor stuk mensen die voor de Rozenobel goud waard zijn.

TAALPROJECT Anneke is met veel energie begonnen in deze vernieuwde functie: ,,Ik heb heel veel zin om de Rozenobel nog verder te ontwikkelen. De achterliggende tijd hebben we al hard gewerkt om, samen met andere organisaties, nieuwe dingen te ontwikkelen. Binnenkort begint er bijvoorbeeld een professioneel taalproject, samen met Avres en de gemeente.” Ramon de Bonte, voorzitter van het bestuur is ook blij met deze verandering: ,,Op deze manier is de duurzaamheid van ons Wijkcentrum beter gegarandeerd. We kunnen nu net een stap verder gaan om in de Haarwijk te werken aan meedoen, met elkaar, met respect.”

ONTMOETINGSPLEK Stichting Rozenobel is in 2020 opgericht als een zelfstandige stichting. Deze ontwikkeling sluit aan bij het nieuwe beleidsplan van de gemeente Gorinchem (“Ontmoetingsplek van de toekomst”). Daarin wordt aangegeven dat het wenselijk is dat wijkcentra en buurthuizen werken met professionele beheerders om zo de dienstverlening aan de stad te kunnen verbeteren.

De Rozenobel is het centrale ontmoetingspunt in de Gorinchemse Haarwijk. Het is de plek waar activiteiten voor verschillende doelgroepen uit de wijk en de stad als geheel plaatsvinden, en een platform voor eigen initiatieven. Meedoen, met elkaar en met respect is ons motto. Hier kun je andere mensen uit je wijk ontmoeten, samen dingen ondernemen, en is er de ruimte om eigen activiteiten op te zetten. Een plek waar iedereen welkom is, met ruimte voor verschillen. Meer informatie via contact@rozenobel.nl

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie