Afbeelding
Bibliotheek AanZet

Thuiskomen in een Stad vol Verhalen: programma voor zelfredzaamheid nieuw- en oudkomers

12 februari 2022 om 08:19 Maatschappelijk

GORINCHEM Op 9 februari is er een groep nieuw- en oudkomers in Gorinchem begonnen aan een spannende reis. Vanuit het netwerk van de bibliotheek bleek een duidelijk behoefte om naast het leren van de Nederlandse taal ook actief aan de slag te gaan met een passie of talent. Samen met de Spreekkamer ontwikkelde de bibliotheek een programma met als uiteindelijk doel om de zelfredzaamheid te vergroten, het netwerk te versterken en het talent in te zetten in of voor de stad. Dit sluit aan bij de missie van de Bibliotheek AanZet om inwoners te ondersteunen met de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden om optimaal deel te nemen aan de samenleving.

Op 9 februari was de kick-off. Een groep van acht deelnemers is onder begeleiding van Heidi Verschoor gestart met de zoektocht naar hun talent. Na een introductie volgde een interactieve kennismakingssessie van Mirjam van den Boogaard. Deze groep gaat een intensief traject in, het is dus fijn om te weten wie je mededeelnemers zijn. De sessie werd vervolgd door de Spreekkamer die de groep uitdaagt om aan de hand van foto’s een talent te kiezen dat ze verder willen onderzoeken.

De volgende sessie vindt plaats bij Chef Abbas, waarin hij de deelnemers meeneemt in zijn ontdekkingstocht naar het inzetten van zijn talent. En waar de opvolgende sessies plaatsvinden is nog een verrassing, dit hangt sterk af van de keuzes die er worden gemaakt. Een filmmaker reist met hen mee, zodat we alles kunnen terugzien in een mini documentaire. Tijdens de slotavond valt alles samen. De deelnemers presenteren hun talenten voor publiek en geïnteresseerde organisaties. Want uiteindelijk gaan er verbindingen ontstaan waar iedereen blij van wordt en voegen zij nieuwe verhalen toe aan onze stad. 

Het project wordt mede gefinancierd door een donatie uit het VSB-fonds.

advertentie
advertentie