Afbeelding
Gemeente Gorinchem

Statement gemeente Gorinchem: ‘Warm welkom voor vluchtelingen uit Oekraïne’

1 maart 2022 om 15:18 Maatschappelijk

GORINCHEM ,,Ook Gorinchem spreekt haar solidariteit uit met Oekraïne en het Oekraïense volk. Daarom hijsen wij bij het stadhuis de Oekraïense vlag. Voor nu nog even ‘digitaal’ op scherm. Vanaf vrijdag zal een echte vlag in de top te vinden zijn”, aldus de gemeente Gorinchem in een statement.

,,Door de onveilige situatie in het land zijn grote aantallen mensen op de vlucht. Zij zoeken een veilig heenkomen. Het Rijk verwacht dat Oekraïense vluchtelingen ook naar Nederland zullen reizen. We verkennen momenteel wat er op ons af komt: welke mogelijkheden hebben we om mensen op te vangen en wat is hiervoor nodig. De burgemeester heeft bij staatssecretaris Van der Burg kenbaar gemaakt dat Gorinchem graag bereid is Oekraïense vluchtelingen – via kleinschalige of particuliere opvang – op te vangen. Als stad van Tolerantie willen we bijdragen aan het bieden van een veilige plek als dit nodig is.”

SAMEN STAAN WE KLAAR ,,Wij willen graag Oekraïense vluchtelingen met en door de stad opvangen waarbij zowel organisaties als particulieren uitgenodigd worden hulp te bieden. We werken aan kleinschalige (crisis) noodopvang en kijken wat nodig is om dit te realiseren. Ook is in beeld om – hopelijk via een landelijk meldpunt – opvang thuis bij particulieren te organiseren.

Mocht u iets willen betekenen of heeft u vragen? Neem contact op met onze medewerkers van het Klantcontactcentrum. Stuur een mail naar gemeente@gorinchem.nl o.v.v. Oekraïne of bel 140183. Laten we hopen dat de vrede in de Oekraïense en Russische regio snel terug zal keren.”

advertentie
advertentie