Bus met vluchtelingen voor AZC in voormalig belastingkantoor
Bus met vluchtelingen voor AZC in voormalig belastingkantoor GP-buro

Gorinchem biedt voor Kerstmis al warm welkom aan 300 vluchtelingen

17 december 2021 om 21:13 Politiek

GORINCHEM Tijdens een extra gemeenteraadsvergadering gisteravond liet burgemeester Melissant weten dat de gemeente de aanwijzing vanuit het Rijk tot opvang van 300 vluchtelingen in het voormalig belastingkantoor aan de Vroedschapstraat gaat realiseren. 

Het voormalige kantoorgebouw zal nu gereed gemaakt worden zodat opvang mogelijk is vanaf woensdag 22 december. Afspraken worden de komende dagen gemaakt met het COA (Centraal orgaan opvang asielzoekers). Ook zijn er afspraken met maatschappelijke partners zoals KLIK en vluchtelingenwerk. KLIK zal net als de vorige keer zorgdragen voor de coördinatie van vrijwilligers. Zo werken we in de stad samen aan bijvoorbeeld de dagbesteding. Begin volgende week ontvangen omwonenden een brief met meer informatie over de concrete invulling.

KLEINSCHALIGE NOODOPVANG Met de komst van vluchtelingen in het voormalige belastingkantoor vervalt de opvangplek op de riviercruiseboot aan de Handelskade. Deze oplossing werd voordat het aanwijsbesluit ter sprake was voorgesteld door het college als tussenoplossing om uiteindelijk te komen tot kleinschalige opvang. Wethouder Ro van Doesburg: ,,Aan kleinschalige opvang blijven we werken. Dat doen we als stad met de regio, de provincie en het Rijk. We moeten naar een stelsel dat mee beweegt met de vluchtelingenstromen waarbij verantwoordelijkheid gedeeld en verdeeld wordt.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie