Deze zomer plaatste de gemeente een toilet Buiten de Waterpoort
Deze zomer plaatste de gemeente een toilet Buiten de Waterpoort Gemeente Gorinchem

Gorinchem maakt werk van meer openbare toiletten

3 maart 2022 om 07:52 Maatschappelijk

GORINCHEM Het is eigenlijk best goed gesteld met de ‘toiletvriendelijkheid’ van Gorinchem. Uit onderzoek van de Toiletalliantie en de HogeNood-app bleek Gorinchem een tweede plaats in de provincie Zuid-Holland in te nemen, landelijk is dat een veertiende plaats. Toch wil de gemeente het aantal openbare toiletten verder uitbreiden.

De hoge score op ‘toiletvriendelijkheid’ is vooral de danken aan diverse ondernemers zoals Café de Malle Molen, Lunchroom de Boulangerie, de Boulevard, Hema, Sweet Irma, Leuk Makelaars en het Gorcums Museum. Zij zijn allen aangesloten bij de HogeNoodcommunity, net als de gemeente Gorinchem. In de parkeergarage onder het Kazerneplein is een invalidetoilet die 24 uur per dag toegankelijk is. Toch wil de gemeente meer en doet ze onderzoek naar een inclusief toilet bij de horecagelegenheid De Boulevard Buiten de Waterpoort. Daar is thans al een overdekte wachtruimte voor Riveer gevestigd. 

PIAZZA CENTRUM Afgelopen zomer deed de gemeente een proef met een tijdelijk mobiel toilet Buiten de Waterpoort. Ze kiest nu voor een permanente voorziening. Bij onderhouds- en beheerwerkzaamheden in het Gorcums Museum wordt tegelijkertijd een openbaar toilet aangelegd. De gemeente wil daar de voorzieningen verbeteren omdat per 1 april ook de VVV Mooi Gorinchem haar intrek neemt in het Gorcums Museum. Verder is de gemeente in gesprek met de winkeliersvereniging van het Piazza Centrum, ook zij willen graag een openbaar toilet. De gemeenteraad vroeg deze zomer het college al om meer werk te maken van openbare toiletten met een actiegericht toiletbeleid. Ze stelde in de motie dat in Gorinchem een tekort is aan openbare, opengestelde toiletten.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie