Renate van Maaren wil graag snel antwoord van het college
Renate van Maaren wil graag snel antwoord van het college BDU media

Van Maaren wil schonere toiletten in museum

7 augustus 2020 om 12:44 Politiek

GORINCHEM – Raadslid Renate van Maaren wil van het college weten waarom het openbare toilet in het Gorcums museum slechts eenmaal per dag wordt gereinigd. Ze verzoekt de gemeente tevens om alle openbare toiletten in de stad te openen, deze zijn sinds de corona uitbraak beperkter open.

Sinds het uitbreken van de coronacrisis zijn veel openbare toiletten in Gorinchem beperkt of niet open, als voorbeeld noemt Van Maaren het toilet bij de VVV. Het toilet bij de V & D passage is wel weer open, maar is zeker voor toeristen moeilijk te vinden, zo is haar ervaring. Het toilet in het museum is wel open, maar wordt alleen in de ochtend eenmalig schoongemaakt. “Het is daar bij vlagen druk, vooral als de terrassen vol zijn”, zo stelt Van Maaren in haar brief aan het college. Ze kent zelf plekken waar toiletten ieder uur worden gereinigd. Opdrachtgever voor het reinigen van het toilet is de gemeente Gorinchem.

Van Maaren wil weten of er specifieke (advies) regels zijn voor het reinigen van de Openbare Toiletten tijdens de coronacrisis en of eenmaals daags reinigen afdoende is. En of de gemeente ook andere partijen met een openbaar toilet zoals winkels en Riveer heeft geïnformeerd over deze regels. “Het is echt druk in de stad met toeristen en dan is het openbaar toilet in het museum niet genoeg”, aldus Van Maaren. “Als meer toiletten open zijn, wordt het aantal toiletgangers in het museum beperkt”. Gezien de actuele situatie vraagt ze het college om haar vragen binnen een week te beantwoorden.

advertentie
advertentie