Afbeelding
ANP

Avres gaat al eind maart over tot uitbetaling energietoeslag lage inkomens

10 maart 2022 om 12:10 Maatschappelijk

GORINCHEM De energieprijzen zijn de afgelopen maanden hard gestegen. Het kabinet heeft in december besloten een eenmalige energietoeslag van € 200 te geven aan huishoudens met een laag inkomen. De Tweede Kamer moet de regeling nog goedkeuren. Avres kiest ervoor om, in overleg met de deelnemende gemeenten, de energietoeslag eind maart alvast uit te betalen aan minima die bij de organisatie bekend zijn.

Het gaat om inwoners van Gorinchem, Molenlanden en Vijfheerenlanden die een bijstandsuitkering ontvangen of in het afgelopen jaar gebruik maakten van minimaal één minimaregeling. Op 30 maart betaalt Avres de energietoeslag automatisch uit aan deze groep. Deze mensen hoeven geen aanvraag in te dienen. 

ZEKER RECHT OP TOESLAG De energietoeslag van € 200 gaat de kostenverhoging niet volledig compenseren. Maar het helpt mensen als ze eerder over het bedrag kunnen beschikken. Bovendien is zeker dat dat deze groep inwoners recht heeft op de energietoeslag.

Niet iedereen met een laag inkomen is in beeld bij Avres. Huishoudens die de toeslag niet automatisch ontvangen, kunnen in een later stadium zelf een aanvraag doen. De regeling is bedoeld voor inwoners met een inkomen op of net boven het sociaal minimum. Als de regeling goedgekeurd is, zijn de inkomensgrenzen en voorwaarden bekend. Op www.avres.nl komt dan informatie te staan over de voorwaarden waaraan inwoners moeten voldoen. Inwoners die in aanmerking komen, kunnen dan een aanvraag indienen via de website van Avres.

advertentie
advertentie