Afbeelding
Opschoondag

Schoon Gorinchem doet mee met Landelijke Opschoondag

11 maart 2022 om 09:57 Maatschappelijk

GORINCHEM Het burgerinitiatief Schoon Gorinchem wil van de mooiste vestingstad van Nederland ook de schoonste maken. Daarom doet het mee aan de Landelijke Opschoondag van 19 maart.

Op zaterdag 12 maart staat Schoon Gorinchem samen met kinderburgemeester Lolia Hammed in de binnenstad om de Landelijke Opschoondag te promoten én om opruimsetjes gratis uit te delen. Het gezelschap staat bij Van Uffelen voor de deur op het kruispunt.

Zaterdag 19 maart is Landelijke Opschoon Actie-dag. Dan trapt Schoon Gorinchem ook weer met de kinderburgemeester af. Zij zal een gedicht over afval voorlezen en de actie hiermee officieel starten.  Ariene Ruwaard heeft dat gedicht geschreven en heeft ook een tentoonstelling van haar kunst van zwerfafval in de bibliotheek opgetuigd.

Lolia, de kinderburgemeester, is erg betrokken bij een schone buurt en wil ook graag leesclubjes voor kinderen, vandaar de keuze voor de bibliotheek als startpunt dit jaar. 

Alle informatie en startpunten zijn te vinden op de Facebookpagina van Schoon Gorinchem: https://www.facebook.com/schoongorinchem0183

Vanaf morgen vrijdag 11 maart zijn ook posters in de stad te bewonderen. 

advertentie
advertentie