Kinderen vissen tijdens het evenement van stichting PeuterFonds
Kinderen vissen tijdens het evenement van stichting PeuterFonds privé

Sportvisevenement voor Gorcumse kinderen van minima-ouders

22 augustus 2022 om 12:52 Maatschappelijk

GORINCHEM Zaterdag 20 augustus hield stichting PeuterFonds een sportvisevenement voor kinderen uit Gorinchem van wie de ouders gebruik maken van de Voedselbank. Het evenement vond plaats bij Forellen Visvijvers Zederik in Meerkerk. 

door Lex van Steenis 

Het doel van stichting PeuterFonds is om kinderen uit de leeftijdscategorie van 5 tot 15 jaar de dag van hun leven te bezorgen op het gebied van sportvissen. De hoofddoelgroep bestaat uit kinderen met gezondheidsproblemen. Tevens kunnen de gelden van het PeuterFonds worden gebruikt voor kinderen in kansarme situaties binnen Nederland. De sportvisdagen biedt de stichting kosteloos aan. Alle kinderen krijgen 1-op-1-begeleiding. 

DANKBAAR VRIJWILLIGERSWERK Wim den Hoed viste als vrijwilliger met de 9-jarige Kinan tijdens het evenement in Meerkerk. Wim: ,,Ik ben al zeven jaar vrijwilliger bij stichting PeuterFonds. Ik haal heel veel energie uit de evenementen. Ik heb een drukke baan in de bouw. De inspanning voor stichting PeuterFonds zorgt voor ontspanning. Vrijwilliger zijn, is altijd een uitdaging. Je moet je kunnen verplaatsen in het kind. Ik probeer goed naar het kind te luisteren. Dan voel je aan hoe je het beste met het kind kunt omgaan. Mijn bijdrage leveren aan de evenementen is dankbaar vrijwilligerswerk.”

Kinan uit Gorinchem was met zijn zus en broertje deelnemer van het sportvisevenement. Kinan vertelt er enthousiast over. ,,Van Wim heb ik geleerd hoe ik kan werpvissen. Ik vond het eerst spannend om naar het evenement te gaan, maar het was leuk. Wim heeft een vis gevangen en ik zelf ook. Ik heb nog een vriend gemaakt. Hij zat naast mij te vissen. Hij woont ook in Gorinchem. Aan het einde van de middag kreeg ik een gerookte forel mee naar huis. Ik denk dat ik die aan papa ga geven.”

MOOIE MOMENTEN Erik Froger, voorzitter van stichting PeuterFonds, vertelt over de mooie momenten die hij bij de stichting heeft meegemaakt. ,,We hebben een keer met een jongen gevist wiens vader was overleden. De jongen was zwaar autistisch en praatte niet meer sinds het overlijden van zijn vader. Halverwege de dag begon de jongen opeens met zijn begeleider te praten. Dit zijn de momenten waar ik het voor doe.”

,,Ook heb ik weleens meegemaakt dat een kind in eerste instantie niet mee mocht naar één van onze evenementen. Zijn ouders waren bang dat de jongen het zou verpesten voor de rest van de groep. De jongen was bekend met agressief gedrag en autisme. Ik ben contact gaan zoeken met de ouders. Uiteindelijk mocht het kind mee. In de middag kwamen de ouders langs en toen lag de jongen te slapen op de schoot van zijn vrijwilliger, met zijn gezicht richting de dobber. Dit verhaal zal mij altijd bijblijven.” 

,,Kinderen met autisme bouwen vaak snel een intense band op met hun begeleider. Het komt dan ook geregeld voor dat zowel het kind als de vrijwilliger een traan laat als ze afscheid nemen aan het einde van de dag.”

LOKALE SPONSOREN Het sportvisevenement is door verschillende lokale ondernemers gesponsord. Stichting PeuterFonds mocht kosteloos vissen bij Forellen Visvijvers Zederik. Verder is door onder andere Kaasboerderij aan de Linge en Inktstation een bijdrage geleverd. U kunt als lezer een bijdrage leveren aan stichting PeuterFonds door vrijwilliger te worden of te doneren. Ga voor meer informatie naar de volgende website: https://www.peuterfonds.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie

Gerelateerde artikelen