Wethouder Dansen (rechts) met Patricia Foort en Margot Jansen bij hun portret.
Wethouder Dansen (rechts) met Patricia Foort en Margot Jansen bij hun portret. Gemeente Gorinchem

Wethouder Dansen opent buiten-expositie Legale Liefde bij Buiten de Waterpoort

16 september 2022 om 17:16 Maatschappelijk

GORINCHEM Wethouder Dansen opende vrijdag 16 oktober de buitenexpositie Legale Liefde bij Buiten de Waterpoort. De wethouder deed dit in het bijzijn van Nika Oomen van stichting Open Mind en twee geportretteerden. De expositie geeft aandacht aan ruim 20 jaar huwelijk voor partners van hetzelfde geslacht. De buiten-expositie is gratis te bezichtigen van 16 september tot 7 oktober op Buiten de Waterpoort. De gemeente Gorinchem neemt dit initiatief als regenboogstad.

De landelijk rondreizende expositie toont 20 persoonlijke duo portretten van stellen die in de afgelopen 21 jaar getrouwd zijn, sinds het huwelijk is opengesteld voor iedereen. Ondanks dat er de afgelopen decennia in de samenleving grote stappen zijn gezet richting meer diversiteit, hebben LHBTQI+ personen vandaag de dag nog steeds te maken met hindernissen en problemen. 

MEER ACCEPTATIE De buiten-expositie ‘Legale Liefde’ blikt, doormiddel van persoonlijke verhalen en gezichten, terug op ruim 20 jaar huwelijk voor iedereen en draagt bij aan meer acceptatie. Ook geeft de expositie meer inzicht in wat er nog moet gebeuren om gelijkheid voor iedereen te realiseren.

REGENBOOGSTAD In oktober 2020 is Gorinchem Regenboogstad geworden. Gemeente Gorinchem zet zich er actief voor in dat iedereen zich geaccepteerd, welkom en veilig voelt in de stad, dus ook LHBTIQ+ inwoners. Als gemeente wil Gorinchem toe naar een meer inclusieve samenleving. Een open samenleving waar iedereen ertoe doet en van waarde is, ongeacht verschillen. Het is daarom een mooi gegeven dat de buiten-expositie, nadat deze in Amsterdam, Alkmaar en Assen tentoongesteld is, nu in Gorinchem te bezichtigen is.

De expositie is ontwikkeld door Stichting Open Mind en vormgegeven door fotograaf Ernst Coppejans. De stichting Open Mind brengt maatschappelijk moeilijke onderwerpen onder de aandacht bij het grote publiek. Op 7 oktober verhuist de tentoonstelling naar Dordrecht. Meer informatie is te vinden op Open mind | Legale Liefde | Gorinchem (stichtingopenmind.nl)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie