Afbeelding
Speelgoedbank Gorinchem

Speelgoedbank Gorinchem maakt speelgoed toegankelijk voor meer minimagezinnen

24 september 2022 om 07:44 Maatschappelijk

GORINCHEM Stichting Speelgoedbank Gorinchem past de gebruikerstarieven aan. Zo wordt het plafond verhoogd waardoor speelgoed toegankelijker wordt voor minimagezinnen. Ook worden aanpassingen in het beleid doorgevoerd waardoor opa’s en oma’s in een minimapositie beter gebruik kunnen maken van de middelen die de Speelgoedbank aanbiedt. Ook willen de Speelgoedbank speelgoed aanbieden voor dementerende mensen. 

Speelgoedbank Gorinchem biedt speelgoed, fietsen en schoolspullen aan minimagezinnen voor verjaardagen en feestdagen. Als minimagezinnen zich willen inschrijven bij Speelgoedbank Gorinchem wordt berekend hoeveel leefgeld zij overhouden aan het eind van de maand (na aftrek van de vaste lasten). Als dat leefgeld onder een bepaald bedrag is, afhankelijk van de gezinssituatie, dan kan dat gezin zich inschrijven en hebben ze recht op alle diensten die de Speelgoedbank biedt. Het maximale bedrag aan leefgeld is verhoogd waardoor meer mensen zich kunnen aanmelden. Dat bedrag is nu 200 euro per huishouden, daarbij wordt 125 euro per persoon gerekend. 

VERHOGEN VAN PLAFOND Door de stijgende prijzen raken steeds meer gezinnen in een financieel benauwde positie waardoor ze meer behoefte hebben AAN diensten zoals de Speelgoedbank. ,,We zien de laatste tijd een snelle stijging in aanmeldingen”, aldus Coby Dekker, Voorzitter Stichting Speelgoedbank Gorinchem. ,,Er was ook steeds meer vraag van gezinnen die net buiten ons kader vielen.” 

Door middel van de verhoging wordt het kader groter en kunnen meer gezinnen hulp krijgen waar ze het nodig hebben. Ook opa’s, oma’s kunnen krap zitten, dan is het ook fijn om af en toe een cadeautje te kunnen halen voor hun kleinkinderen zonder zich zorgen te hoeven maken over de kosten. Die opa’s, oma’s kunnen bij de Speelgoedbank cadeautjes halen voor kinderverjaardagen, feestdagen of als ze gezellig op visite gaan. 

Speelgoedbank Gorinchem biedt nu ook speelgoed voor dementerende partners of familie, omdat die soms ook behoefte hebben aan een puzzel of een ouderwets spelletje. 

advertentie
advertentie