Afbeelding
Speelgoedbank

Voedselbank en Speelgoedbank Gorinchem roepen op tot betere onderlinge samenwerking in de stad om armoede te bestrijden

30 januari 2022 om 13:55 Maatschappelijk

GORINCHEM Voedselbank en Speelgoedbank gaan meer samenwerken om armoede beter te bestrijden in Gorinchem. Daarbij roepen beide organisaties andere partijen op om hierin samen op te trekken. 

In Gorinchem liggen volgens beide organisaties nog veel kansen om armoede beter te bestrijden. Alleen omdat er geen samenwerking is worden deze kansen gemist. Daarom roepen ze alle organisaties op die met armoede bezig zijn. ,,Op dit moment is zowel de Speelgoedbank als Voedselbank druk bezig om zaken beter met elkaar af te stemmen. De eerste stappen zijn al gezet door onderling producten uit te wisselen die de andere nodig heeft. Ook verwijzen we minima gezinnen naar elkaars organisatie”, laat Coby Dekker van de Speelgoedbank weten.

VERGADERING Op 15 februari wordt er een vergadering belegd. ,,Tijdens deze vergadering willen wij met andere partners in de stad kijken hoe we elkaar beter kunnen leren kennen, hoe we mogelijke overlappingen van werkzaamheden en initiatieven te beperken en vooral te kijken hoe we elkaar kunnen versterken om mensen die in armoede leven zo goed mogelijk te helpen”, aldus Arie de Bruin van Voedselbank Gorinchem.

Beide organisaties gaan binnenkort dus om de tafel met een aantal partijen, maar mochten er partners zijn die ook willen aansluiten, kunnen ze een mail sturen naar info@speelgoedbankgorinchem.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie