Bijna de helft van het zwerfvuil bestaat uit peuken
Bijna de helft van het zwerfvuil bestaat uit peuken Reinier Hopmans

Peukenzuiger voor Schoon Gorinchem

26 september 2022 om 12:14 Maatschappelijk

GORINCHEM .Schoon Gorinchem krijgt zaterdag 8 oktober de lang gewenste peukenzuiger cadeau van Reinigingsdienst Waardlanden. Om 14.00 uur wordt de peukenzuiger uitgereikt in het Gorcums Museum met feestelijke omlijsting van stadsomroeper Roy Grünewald. 

Bijna de helft van het aantal ingezamelde stuks zwerfvuil bestaat uit peuken. Achteloos weggegooid, moeilijk op te ruimen. Daar komt nu verandering in met de peukenzuiger. Na de uitreiking gaat Schoon Gorinchem in de binnenstad aan de slag Ook worden er zakasbakjes uitgedeeld aan rokend publiek. Wat niet wordt weggegooid, hoeft niet te worden opgeruimd. Met de zakasbakjes voorkom je dat chemicaliën en microplastics in het milieu komen. De peukenzuiger is na de actie te leen voor inwoners, winkeliers en horecapersoneel van Gorinchem. 

Wil je helpen de mooiste vestingstad van Nederland nog mooier te maken en op de hoogte blijven van schoonmaakacties? Meld je dan vrijblijvend aan voor de mailinglijst van Schoon Gorinchem schoongorinchem@gmail.com

De peukenzuiger wordt 8 oktober uitgereikt
Deel dit artikel via:
advertentie