De schoonmaakactie is een initiatief van Schoon Gorinchem
De schoonmaakactie is een initiatief van Schoon Gorinchem GP-buro

Grote schoonmaak langs Kanaal van Steenenhoek

27 april 2022 om 09:28 Natuur en milieu

Voor iedereen die zin heeft in een gezellige buitenactiviteit in combinatie met iets goeds doen voor de natuur en onze leefomgeving is 7 mei een dag om in de agenda te zetten. Langs het Kanaal van Steenenhoek blijft altijd veel zwerfafval in het riet steken, afkomstig van het verkeer op de dijk en de bedrijven erachter of meegevoerd door het water. Riveer-Lingehaven leent zes kajaks uit, om ook vanaf het water zwerfafval te kunnen opruimen. Reinigingsdienst Waardlanden stelt schoonmaaksets ter beschikking en haalt het verzamelde afval op.

GORINCHEM Het burgerinitiatief Schoon Gorinchem houdt zaterdag 7 mei in samenwerking met de Gorcumse Roeivereniging een schoonmaakactie langs het Kanaal van Steenenhoek.

Om 9.30 uur wordt gestart met een kopje koffie of thee bij de Gorcumse Roeivereniging, Kleine Landtong 3, en wordt het opruimmateriaal uitgedeeld. Van 10.00 – 12.00 uur vindt de schoonmaakactie langs het kanaal plaats. Samen met de kinderen, buren, (sport)vrienden of collega’s maken vele handen licht werk.Meer informatie en aanmelding kan via http://www.iriskeasberry.nl/7-mei-2022-schoonmaakactie-kanaal-van-steenenhoek.

De activiteiten van Schoon Gorinchem zijn te volgen via www.facebook.com/schoongorinchem0183 of www.instagram.com/schoongorinchem

.

advertentie
advertentie