Winkeliers aan de slag in hun straat
Winkeliers aan de slag in hun straat Harrie Woudstra

Schone-winkelstraat-estafette veegt Langendijk schoon

7 juni 2023 om 16:09 Maatschappelijk

GORINCHEM Een schone zomer in de winkelstraten van de binnenstad. Met de derde Schone-winkelstraat-estafette (SWE) ligt dat binnen bereik. Burgerinitiatief Schoon Gorinchem, Gorinchem Citymarketing en winkeliersvereniging Hartje Gorkum nodigden de winkeliers van de Langendijk uit om deze keer mee te doen. Winkeliers maken dan vóór openingstijd de straat voor hun winkel schoon. 

Wethouder Attie Mager, toerisme en citymarketing, gaf het (keiharde) startsein en ging vervolgens ook aan de slag. Winkeliers van de Gasthuisstraat, de Hoogstraat en de Burgstraat gingen hen voor en deden weer mee. Schoon Gorinchem kwam met de peukenzuiger (voor iedereen te leen bij de VVV!) en nodigde winkeliers die nog niet meededen uit om de volgende keer ook mee te doen. 

Wethouder Mager: ,,Jullie nemen vast nog meer mee, dan alleen vuil. Graag ontvang ik een lijstje met ervaringen van winkeliers en aandachtspunten voor verbetering, dan ga ik bespreken wat we daar als gemeente mee kunnen doen.” De actie werd gezamenlijk gezellig afgesloten met een bakje koffie en koekjes van Sweet Ima en hotel Goud & Zilver. De volgende SWE is op 2 augustus in de Arkelstraat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie