Afbeelding
Marjolein Jaworksi

Esmay Usmany komt met nieuw boek en nieuwe voorstelling

22 januari 2020 om 10:32 Mensen

GORINCHEM Het Gorcumse multitalent Esmay Usmany presenteert zaterdag 25 januari haar nieuwste boek bij Jimmy's Delicious coffee and food aan de Linie 34 in Gorinchem. Een kleine week later, op vrijdag 31 januari, gaat haar nieuwe voorstelling Soedah, laat maar... in première in theater Peeriscoop. 

Drie jaar lang werkte ze aan het boek Allerlievelings. ,,Toen de boeken bij mij thuis werden afgeleverd en ik daar tussen die pallets stond was ik even stil. Hier ligt drie jaar werk voor mijn neus, dacht ik. Het boek financierde ze, net als haar eerste cd, door middel van crowdfunding via voordekunst.nl. Spannend vindt ze het wel.  ,,Een boek is echt een soort bewijsstuk. Zo'n boek blijft voor altijd."

Iets minder dan een week later staat ze samen met Roy Grünewald op de planken van theater Peeriscoop met haar voorstelling Soedah, laat maar ... De voorstelling gaat over hoe de Indo's na de oorlog in Nederland terecht kwamen. Over de opvang in contract pensions of barakken, het wennen aan een koud klimaat, het Hollandse eten. De voorstelling van 31 januari is al helemaal uitverkocht, maar houdt www.esmayusmay.com in de gaten voor de speellijst van deze voorstelling.

Ondertussen werkt Esmay al weer een een nieuwe voorstelling die in de loop van 2021 in première gaat. In de voorstelling 'Die mannen door haar' brengt ze eigen bewerkingen van liedjes van onder anderen Toon Hermans, Ramses Shaffy, Boudewijn de Groot en Frank Boeijen.

Allerlievelings van Esmay Usmany wordt zaterdag 25 januari gepresenteerd in Jimmy's Delicious coffee and food aan De Linie 34 (winkelcentrum Hoog Dalem) in Gorinchem. De  tickets voor deze feestelijke boekpresentatie zijn gratis, maar reserveren is wel verplicht. Dit kan door een mail te sturen naar info@esmayusmany.com. 

MEER LEZEN? Lees dan het interview met duizendpoot Esmay Usmany:  Esmay Usmany bepaalt haar eigen koers

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie