Hermien en Alex Hesselink met kater Bacchus
Hermien en Alex Hesselink met kater Bacchus Hannie Visser-Kieboom

,,Ballonvaart heeft iets romantisch"

14 januari 2021 om 08:25 Mensen Ballonvaart Gorinchem

Wie gun jij een ballonvaart? Deze oproep verscheen in oktober in De Stad Gorinchem.nl. Om kans te maken op een ballonvaart, hoefden de lezers alleen maar aan te geven wie volgens hen zeker moest opstijgen. De oproep leverde heel wat reacties op. De leukste reacties verschijnen de komende weken in De Stad Gorinchem. Ook online kunnen de verhalen gelezen worden. Bovendien kan er daar op de verhalen gestemd worden. Uiteindelijk bepaalt de lezer van De Stad Gorinchem wie er de lucht in gaat in het voorjaar van 2021. Deze week: Hermien Hesseling. Zij gunt de ballonvaart aan haar man Alex met wie ze al 42 jaar lief en leed deelt.


GORINCHEM Verbaasde blikken bij Alex, als Hermien hem de vraag stelt of hij mee wil werken aan een interview over de ballonvaart. Hij wist van niets, de ballonvaart was immers een verrassing voor hem. Maar juist als je elkaar na 42 jaar kunt verrassen, zit het wel goed met de liefde.

In de mail liet Hermien weten dat ze Alex een ballonvaart gunt omdat ze al 42 jaar lief en leed met hem deelt. ,,We hebben elkaar ontmoet in Venlo, daar woonden we in dezelfde straat. We komen allebei uit een groot gezin, wij waren met twaalf kinderen en bij Alex met 13 kinderen. Broers van mij waren bevriend met broers van Alex en zo leerden we elkaar kennen. Toen we achttien jaar waren sloeg de vonk over en woonden we binnen een half jaar samen”. Omdat de werkloosheid in Limburg in de jaren tachtig hoog is, kiest het echtpaar ervoor om te verhuizen naar Gorinchem. Zo woonden ze in de Dalemstraat en zelfs nog korte tijd in Gorinchem West alvorens deze wijk is afgebroken. Inmiddels wonen ze alweer jaren in Oost. In het begin moesten ze als Limburgers wel wennen aan Gorinchem. ,,Dat de kermis op zondag dicht was, dat vonden we zo vreemd. In die tijd had je ook nog bijna geen terrassen en was de binnenstad toch een beetje doods. Dat waren we in Venlo niet zo gewend.” Ook voor de familie was het wennen. ,,Voor hen voelde het bijna alsof we geëmigreerd waren naar boven de rivieren. En dat is eigenlijk nooit veranderd.” Hoewel ze beiden in de Randstad werken - Hermien als doktersassistente en Alex als afdelingsmanager - bleven ze Gorinchem trouw. ,,Ik hou wel van de dynamiek in de grote stad, maar woon toch liever in een wat kleinere stad”, zo vertelt Alex. Hermien laat weten dat ze vooral natuurmensen zijn die graag aan de rand van de stad wonen.

Door de jaren heen deelden ze lief en leed met hun twee opgroeiende kinderen, (schoon) ouders die overleden, net als enkele broers en zussen. Ook kampten ze zelf enkele jaren geleden met ziekte. Alex werd compleet verrast door Hermien met de kans op een ballonvaart. ,,Het mooiste van al die jaren samen is toch wel dat je elkaar nog kunt verrassen. Of het nu een bloemetje of een etentje is, dat spontane is juist zo leuk. Het is voor ons eigenlijk heel normaal om er voor elkaar te zijn. Een ballonvaart heeft ook wel iets romantisch, het is iets heel bijzonders. Een vliegtuig vinden we nu normaal, maar die uitvinding van een ballonvaart is toch wel iets bizar. Ik wil dat wel een keer meemaken. In een vliegtuig sta je niet buiten zoals in een ballonvaart, maar je bent aan het zweven en het meest bijzondere is dan toch dat je het landschap voorbij ziet zweven en zomaar alles kunt zien en ruiken. Het lijkt net als op de fiets, dan zie je ook veel meer dan in de auto.Het lijkt me echt heel gaaf om in zo’n ballon te staan”.

Net als Alex is ook Hermien verrast door het interview over de ballonvaart. ,,Alex wist natuurlijk nog van niets, zelf werd ik ook verrast. Wij winnen eigenlijk nooit iets.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie