Bekende Gorcumers stappen bij Sören van Rooij in de auto voor een goed gesprek.
Bekende Gorcumers stappen bij Sören van Rooij in de auto voor een goed gesprek. Mirjam de Swart
Rondje in de regio

Sören van Rooij laat bijrijders aan het woord

23 maart 2021 om 08:00 Mensen

GORINCHEM Tony Massarroni, Paul Luzineau en Mario van Baarle. Zo op het eerste gezicht hebben deze drie mannen weinig overeenkomsten. Toch is er minimaal één te noemen: ze stapten allemaal bij Sören van Rooij in de auto voor een Rondje in de regio, een openhartig gesprek in de auto met Van Rooij achter het stuur.

door Mirjam de Swart

,,Ik zie mezelf niet als een interviewer”, vertelt Van Rooij. ,,Mijn gasten moeten niet het idee hebben dat ze een kruisverhoor gaan krijgen. Het moet vooral een leuk gesprek worden. Een interviewer ben ik dan ook niet. Ik zie mezelf meer als gesprekspartner.”

Het idee voor Rondje in de regio ontstond in 2019. ,,Veel mensen denken dat ik me heb laten inspireren door het programma van Andy van der Meijde, maar eigenlijk kwam ik op het idee toen ik de Carpool Karaoke zag van James Cordon.” In Carpool Karaoke praat én zingt de Engelse komiek in de auto met internationale artiesten. In tegenstelling tot Cordon wordt er bij Van Rooij in de auto niet gezongen én de 42-jarige Gorcumer rijdt, in tegenstelling tot Cordon, wel zelf.

,,Ik ken veel Gorcumers, en veel Gorcumers kennen mij. Er lopen hier heel wat interessante figuren rond met een mooi verhaal. Die verhalen wil ik graag laten horen. Het is cliché, maar ik ben een echt mensen-mens. Ik heb een brede interesse in anderen en, ook niet onbelangrijk, ik ben iemand die makkelijk lult.”

In 2019 en 2020 durfden zo’n acht mannen het al aan om bij Van Rooij in de auto te stappen. Door corona lagen de opnames even stil, maar inmiddels is Van Rooij weer druk met het benaderen van nieuwe kandidaten. Overigens hoeven de gesprekken niet per se in de auto plaats te vinden. ,,Nee, vorig jaar sprak ik Rob Schouten in zijn bootje. Het moet vooral een plek zijn waar mijn camera makkelijk geplaatst kan worden. Ik doe alles namelijk helemaal alleen. Er is geen crew die mij ondersteunt.”

Ik zou wel eens een vrouw in mijn wagen willen hebben

Op de vraag wie hij nog graag in zijn auto zou laten plaatsnemen, antwoordt Van Rooij resoluut: ,,Ik zou wel eens een vrouw in mijn wagen willen hebben. Tot nog toe sprak ik alleen mannen.” Of dat dan de burgemeester zou moeten zijn? Van Rooij lacht: ,,Ik weet niet of dat nou zo’n interessante rit wordt, maar ik zeg zeker geen nee als ze bij mij in wil stappen. Maar ik denk eerder aan een sportvrouw, of iemand uit de culturele hoek, een ondernemer. Er zijn zoveel mensen te bedenken die met mooie dingen bezig zijn, een indrukwekkend verhaal te vertellen hebben.”

Ook het verhaal van Van Rooij is geen doorsnee verhaal. De Gorcumer begon ooit als loodgieter. ,,Maar daar werd ik niet gelukkig van. Ik wilde creatief aan de slag. In 2019 besloot hij het roer volledig om te gooien en voor zichzelf te beginnen. Helaas gooide corona roet in het eten. ,,Maar gelukkig vond ik een baan in de creatieve sector. En daarnaast doe ik nu lekker mijn eigen ding.”

Binnenkort verschijnt er een nieuwe aflevering op het youtubekanaal Rondje in de regio. De gasten die als bijrijder van Van Rooij in de auto stappen worden geïntroduceerd in De Stad Gorinchem.nl. Nieuwsgierig naar wie er al eens bij Van Rooij in de auto stapten? Je kunt de gesprekken bekijken via Youtube.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie