De vrijwilligers van Voedselbank Gorinchem zijn trots op het certificaat
De vrijwilligers van Voedselbank Gorinchem zijn trots op het certificaat Voedselbank Gorinchem

Voedselbank Gorinchem krijgt voor derde keer op rij maximale score bij inspectie NVWA

19 mei 2021 om 07:52 Mensen

GORINCHEM Bij de inspectie door de NVWA heeft de Voedselbank Gorinchem voor de derde keer op rij de maximale score gekregen, de volledige 100 punten! Tijdens de jaarlijkse keuring die plaatsvond op 21 april 2021 aan de Schelluinsevliet 11, bleek de voedselbank aan alle streng opgestelde eisen te blijven voldoen.

Klanten van de Voedselbank Gorinchem moeten erop kunnen vertrouwen dat zij 'voedselveilige producten' ontvangen. Net als alle andere levensmiddelenbedrijven moeten de Voedselbanken in Nederland zich houden aan wetgeving. De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) heeft speciaal voor de 171 Voedselbanken in Nederland een document opgesteld, om veilig met voedsel te kunnen en mogen werken.

In een handboek staat beschreven wat een Voedselbank moet doen om aantoonbaar te laten zien dat er 'voedselveilig' wordt gewerkt. Jaarlijks krijgen de Voedselbanken een inspectie van een onafhankelijk inspectiebureau. Voedselbank Gorinchem was dit jaar op 21 april weer aan de beurt voor een grondige inspectie, uitgevoerd in opdracht van het NVWA door inspectie bureau Houwers Group.

Net als de afgelopen twee jaar heeft de Voedselbank Gorinchem op het moment van inspectie, de maximale score van 100%. De Voedselbank Gorinchem mag dan ook het 'GROEN'-certificaat, wat staat voor waarborging van voedselveiligheid, weer met een jaar verlengen. Het certificaat is een officiële waardering voor de manier waarop een voedselbank de voedselveiligheid beheerst.

Van Voedselbanken Nederland ontving Voedselbank Gorinchem direct de felicitaties voor dit mooie resultaat. Deze uitmuntende beoordeling is een groot compliment voor alle vrijwilligers, die zich tomeloos iedere week weer inzetten. De felicitaties gaan dan ook uit naar de hele Voedselbank Gorinchem.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie