Stefan Kusters: ,,Door allemaal dezelfde kant op te kijken, vergroot je de herkenbaarheid en de zichtbaarheid van de stad."
Stefan Kusters: ,,Door allemaal dezelfde kant op te kijken, vergroot je de herkenbaarheid en de zichtbaarheid van de stad." Fleur van Benten

#WijzijnGorinchem: Stefan Kusters - Spreekkamer van de stad en Gorinchem inspireert

20 juli 2021 om 13:41 Mensen

GORINCHEM In de rubriek #WijzijnGorinchem zetten we eens in de twee weken een echte Gorinchemer in de spotlight. Want wie woont er eigenlijk allemaal in Gorinchem? En wat zijn hun verhalen? Deze week: Stefan Kusters (51) –Spreekkamer van de stad en Gorinchem inspireert

door Fleur van Benten

,,Als ik één ding in Gorinchem mag veranderen, wil ik graag dat kwetsbaren makkelijker mee kunnen doen in de stad. Als je activiteiten organiseert, merk je dat er altijd dezelfde mensen op af komen. De moeilijk bereikbare groepen moeten we met z’n allen het gevoel geven dat ze erbij horen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de stad meer één geheel wordt. De enige manier om dat voor elkaar te krijgen, is door er met z’n allen aan te werken.

Wij proberen dat met Gorinchem Inspireert te bereiken. In opdracht van de gemeente proberen we de maatschappij in beweging te brengen, te zorgen dat iedereen gezien en gehoord wordt en een stem krijgt. Dat doen we door zelf projecten te ontwikkelen in de creatieve maar ook maatschappelijke hoek. Elk half jaar wordt er een thema gekozen waar alle sectoren mee aan de slag gaan, afgelopen half jaar was dat Hugo de Groot. Door allemaal dezelfde kant op te kijken, vergroot je de herkenbaarheid en de zichtbaarheid van de stad. Er ontstaan dan nieuwe energie en inspiratie.

Wat we met Gorinchem Inspireert doen ligt heel dicht bij de bewoners van de stad. Dat past ook wel echt bij me. Als ik aan mezelf denk, denk ik aan laagdrempeligheid, hoge energie, maatschappelijke betrokkenheid en creativiteit. Mijn motto is dat je alles wat je tegenkomt met liefde en mildheid moet benaderen. Als je iemand niet begrijpt, moet je er eerst achter komen waarom hij zegt wat hij zegt of doet wat hij doet. Er zit altijd een verhaal achter. Dat is al liefde en mildheid: je hoeft niet meteen het gevecht aan te gaan.

Ik word zelf altijd gelukkig van eerlijkheid. Heel veel mensen hebben niet door dat ze niet altijd eerlijk zijn tegen zichzelf. Als je leert wie je bent, kan je helemaal eerlijk zijn tegen jezelf en anderen. Zo raak je geïnspireerd. Dat is natuurlijk precies wat we met Gorinchem Inspireert willen: Gorinchem Inspireren!”

Afbeelding
advertentie
advertentie