Afbeelding
Gemeente Gorinchem

Diamanten huwelijk Gorinchems echtpaar Van den Brink-van Bruchem

19 juli 2021 om 13:40 Mensen

GORINCHEM Het echtpaar Van den Brink- van Bruchem was 14 juli 60 jaar getrouwd. Burgemeester Reinie Melissant feliciteerde het echtpaar met dit jubileum. 

door Esther de Swart-Peeters

De heer Emiel van den Brink en mevrouw Cornelia van Bruchem leren elkaar in 1957 op de werkvloer kennen bij De Vries Robbé in Gorinchem. Ze zijn dan beiden 21 jaar. Het stel verlooft zich twee jaar na de ontmoeting en in 1961 treden ze in het huwelijk. 

OOST-INDIË Emiel is geboren en getogen in Nederlands Oost-Indië waar zijn vader werkte in het koloniale leger. Cornelia is een rasechte Gorcumse. Emiel lachend over zijn vrouw: ,,Ze houdt van reizen en de wereld zien, maar ze wil nergens anders wonen dan in dit vestingstadje aan de Merwede.” 

Het jonge echtpaar woont na het huwelijk in bij Cornelia’s ouders, omdat Emiel in dienst moet. Na de diensttijd gaat hij weer aan de slag bij De Vries Robbé waar hij 40 jaar werkt. Het echtpaar betrekt een flat aan de Vroedschapstraat. Daar worden hun twee zoons geboren. Ze wonen achtereenvolgens aan de Prins Bernardstraat en aan de Vleeshouwersstraat. In de zomer van 2020 verruilen ze hun huis voor een seniorenwoning. Het gezin is door de jaren heen uitgebreid met twee schoondochters, zes kleinkinderen en sinds kort is er zelfs een achterkleinzoon. ,,Zo’n baby maakt je weer jong”, zegt Emiel trots over de jongste telg. 

HOBBY’S Emiel en Cornelia hebben veel hobby’s: sporten, reizen en vrijwilligerswerk. Ze korfballen fanatiek tot hun 59ste. Ze bezoeken verre bestemmingen als Indonesië, Amerika, Spanje, Italië, Portugal en Noorwegen. Deze maand maken ze een nostalgische reis naar Oostenrijk. 30 jaar was het vaste prik: met de caravan naar Klagenfurt. Verder zet het koppel zich jarenlang vrijwillig in voor het Rode Kruis. Cornelia is daarvoor zelfs onderscheiden met een lintje. 

Hoe het echtpaar deze bijzondere mijlpaal viert? Emiel: ,,We gaan een weekend op pad met alle kinderen en kleinkinderen. En op de dag zelf kwam de burgermoeder ons een bezoekje brengen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie