Quinten Borg: ,,Ik word vaak als heel rustig gezien, maar in mijn hoofd ben ik heel druk."
Quinten Borg: ,,Ik word vaak als heel rustig gezien, maar in mijn hoofd ben ik heel druk." Fleur van Benten

Wij zijn Gorinchem: Quinten Borg (24) – Eigenaar kledingmerk Qubo Worldwide

Mensen

GORINCHEM In de rubriek #WijzijnGorinchem zetten we eens in de twee weken een echte Gorinchemer in de spotlight. Want wie wonen er eigenlijk allemaal in Gorinchem? En wat zijn hun verhalen? Deze week: Quinten Borg (24) – Eigenaar kledingmerk Qubo Worldwide 

,,Ik word vaak als heel rustig gezien, maar in mijn hoofd ben ik heel druk. Ik ben bijna altijd bezig met de kleding die ik verkoop. Inspiratie haal ik uit veel verschillende dingen. Bijvoorbeeld uit muziek of artiesten, maar ook uit het dagelijks leven. Dan zie ik een vorm of kleur die ik goed kan gebruiken voor een ontwerp. Meestal schrijf ik dat dan even op, zodat ik het later uit kan werken. Ik denk dat dat nog vaker zal gebeuren nu ik naar de stad ben verhuisd, omdat mijn merk ook erg urban is. 

FRANKRIJK, DUITSLAND EN OOSTENRIJK Qubo Worldwide is ontstaan toen ik op het grafisch lyceum zat. Hier leerde ik T-shirts bedrukken en logo’s ontwerpen. De eerste paar shirts werden gekocht door vrienden, maar al snel werd het merk groter. Nu verkoop ik vooral kleding in Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Het liefst heb ik natuurlijk dat Qubo nog groter groeit. Dan zou ik bijvoorbeeld een team samenstellen en een echt magazijn huren. Ik denk dat vooral een goed netwerk belangrijk is om dat te bereiken. Dat krijg je ook door veel contact te onderhouden met klanten en persoonlijk te reageren op vragen die zij stellen.

EERSTE HUIS We zitten nog midden in de verhuizing, maar een week geleden ben ik met mijn vriendin ingetrokken in ons eerste huis. Zij woonde al hier in Gorinchem, zelf ben ik vanuit Rijswijk gekomen. We hebben in verschillende steden gekeken, maar uiteindelijk is het toch Gorinchem geworden. Eigenlijk hebben we nu alles wat we wilden. In de toekomst komt er misschien ook nog een hondje om het helemaal compleet te maken. 

Iets wat Gorinchem nog nodig heeft, is een groter skatepark. Veel BMX’ers en skaters willen wel een stukje rijden voor een goed skatepark, dat zie je ook in andere steden. Aan de wal zou je een heel gave plek hiervoor kunnen maken waar mensen samen kunnen komen en kunnen oefenen.”

Afbeelding
advertentie