Anoir Koolhoven: ,,Ik ben breed geïnteresseerd en wil het liefst overal goed in zijn, maar dat kan natuurlijk niet."
Anoir Koolhoven: ,,Ik ben breed geïnteresseerd en wil het liefst overal goed in zijn, maar dat kan natuurlijk niet." Fleur van Benten

Wij zijn Gorinchem: Anoir Koolhoven (23) – Fractie-assistent Democraten Gorinchem en student Rechten

14 september 2021 om 09:22 Mensen

GORINCHEM In de rubriek #WijzijnGorinchem zetten we eens in de twee weken een echte Gorinchemer in de spotlight. Want wie wonen er eigenlijk allemaal in Gorinchem? En wat zijn hun verhalen? Deze week: Anoir Koolhoven (23) – Fractie-assistent Democraten Gorinchem en student Rechten in Utrecht 

door Fleur van Benten

,,Mijn vriendengroep is net zoals mijn speellijst van muziek: ongekend divers. In de klas ging ik eigenlijk ook met alles en iedereen om. Ik kwam er pas een jaar geleden achter dat het best bijzonder is om zoveel verschillende vrienden te hebben. Als iemand chill is voor jou, doe je ook gewoon chill terug, denk ik altijd. 

Voor mij is het écht belangrijk om iets positiefs te betekenen voor de mensen om me heen. Ik pikte een keer twee lifters op die vroegen wat ik voor de wereld zou willen betekenen. Toen wilde ik nog graag geneeskunde doen, dus dat gaf ik als antwoord. Dat is voor mij wel een van de nobelste manieren om mensen te helpen. Ik ben toen uitgeloot, dus arts ga ik niet meer worden. Maar alsnog is er een manier om dat streven waar te maken. Het kan bijvoorbeeld ook door een goede vriendschap te hebben of door moties in te dienen waar echt iets mee wordt gedaan. 

Ook al ben ik fan van de stad, er kunnen nog veel dingen verbeteren

Ik probeer ook bij mezelf altijd te streven om beter te worden. Ik ben breed geïnteresseerd en wil het liefst overal goed in zijn, maar dat kan natuurlijk niet. Toch probeer ik wel elke dag een procentje beter te worden. Vooral door nieuwe vaardigheden te leren of door assertiever te worden. 

Ik ben geboren en getogen in Gorinchem, een echte Bliek dus. Ik heb zeven jaar op de middelbare school gezeten en dan fietste ik elke dag dezelfde route. Er is één gedeelte van die route, wanneer ik over de brug fietste, dat voor altijd in mijn geheugen gegrift staat als een shot van Gorinchem. 

Ook al ben ik fan van de stad, er kunnen nog veel dingen verbeteren. Dat heeft in mijn ogen vooral te maken met de leefbaarheid van de stad. Maar als ik één concreet ding zou moeten kiezen dat de stad nodig heeft, dan denk ik dat dat een soort centrale samenkomst plek is waar alle doelgroepen heen kunnen gaan. Een soort doorstroomlocatie waar van alles gebeurt.”

Afbeelding
advertentie
advertentie