Afbeelding
Annet van Horssen-Pelle

Koninklijke onderscheiding voor Johan de Groot uit Herwijnen

Mensen

HERWIJNEN Op zaterdag 11 december ontving Johan de Groot uit Herwijnen een koninklijke onderscheiding uit handen van de burgemeester van West Betuwe Servaas Stoop. De Groot is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

Johan de Groot (1960) komt op voor het belang van de melkveehouderij. Hij wordt gezien al een zeer gedreven bestuurder. Hij is betrokken bij diverse organisaties en heeft een zeer uitgebreid netwerk.

FOKVEEDAG De Groot is sinds 1995 betrokken bij de Fokveedag in Hoornaar. Dit is een jaarlijks evenement in oktober voor boeren, burgers en buitenlui. Een begrip in midden Nederland. Hij zit in het bestuur en in diverse commissies. Hij is als voorzitter een gedreven en ervaren bestuurder. Hij steekt er veel tijd en energie in om van deze dag elk jaar een succes te maken.

In 1997 wordt De Groot lid van de Melkveestudieclub Morgen. Al snel sluit hij zich aan bij het bestuur. Hij is altijd aanwezig op vergaderingen, met goede inbreng in onderwerpen en bestuurszaken. Zijn administratie is altijd op orde. Met als resultaat een compleet archief van wat zich al die jaren binnen de vereniging heeft afgespeeld.

LTO NOORD Ook De Groot sinds 1998 betrokken bij LTO Noord. Hij was enthousiast voorzitter, vicevoorzitter, commissielid en bestuurslid van de vakgroep veehouderij. Eerst bij de afdeling Lingewaal, later werd dit de afdeling West Betuwe. Met veel kennis van zaken was hij bij veel bijeenkomsten en vergaderingen.

Van 1999 tot 2005 is hij secretaris bij de fokkersclub Hoornaar en Omstreken. Dat is een club die het belang van veefokkerij voor een succesvolle en duurzame melkveehouderij behartigt. Al in een vroeg stadium onderkende De Groot met zijn familie de waarde van veefokkerij voor een succesvolle bedrijfsvoering.

Bij Yuverta MBO Houten was De Groot 20 jaar praktijkbegeleider en vanaf 2001 deelnemer van de vaktechnische commissie. Bij de Groende Delta College is hij van 1999 tot 2011 bestuurslid en lid van de oudercommissie geweest. Naast al deze functies is Johan de Groot sinds 2005 ook mantelzorger voor zijn moeder. Alles bij elkaar reden genoeg voor deze koninklijke onderscheiding.

Afbeelding
advertentie