Afbeelding
Fleur van Benten

#WijzijnGorinchem: Bo Snoek (30) – Districtscoördinator Albert Heijn

15 maart 2022 om 11:36 Mensen

GORINCHEM In de rubriek #WijzijnGorinchem zetten we eens in de twee weken een echte Gorinchemer in de spotlight. Want wie wonen er eigenlijk allemaal in Gorinchem? En wat zijn hun verhalen? Deze week: Bo Snoek (30) – Districtscoördinator Albert Heijn

door Fleur van Benten

,,Twee maanden geleden zijn mijn vriend en ik vanuit Rotterdam terugverhuisd naar Gorinchem. We komen allebei hiervandaan, maar we studeerden daar en zijn er toen gaan wonen. Mijn vriend zei altijd: ‘We blijven hier vijf jaar’. Ik had altijd al de drang om weer terug te gaan. Na vier jaar zei ik: ‘We moeten nu wel gaan zoeken want het kopen van een huis duurt even.’ Ik ben heel blij om weer terug te zijn, maar ik zou wel iedereen aanraden om een tijdje in de grote stad te gaan wonen. Dan zie je dat de wereld meer is dan de vesting Gorinchem. Als je leven daarna weer wat rustiger wordt, kan je weer terugkomen. 

Ik ben ook een soort ambassadrice: ik noem altijd alles op wat leuk is in de stad

We klagen allemaal over wat er niet is in Gorinchem, maar er worden toch ook echt veel dingen georganiseerd. Dit is eigenlijk een oproep naar mijn leeftijdsgenoten: als er iets georganiseerd wordt, laten we dan met z’n allen gaan! Dat maakt het hier dan ook levendig. Tuurlijk, de grote festivals in Amsterdam moet je ook zeker meepakken. Maar ook als hier iets georganiseerd wordt, is dat hartstikke leuk. Ik heb bewondering voor de mensen die toch iets van de stad proberen te maken. Zelf probeer ik ook mijn steentje bij te dragen door in de lokale boekenwinkel een boek te kopen, naar de bakker te gaan, die dingetjes. Ik ben ook een soort ambassadrice: ik noem altijd alles op wat leuk is in de stad. Plekjes in de omgeving die voor bezoekers bijzonder zijn: ‘Oh, daar moet je ook nog eventjes heen!’. 

Koen en ik zijn al veertien jaar samen, sinds de middelbare schooltijd. Toen we net verkering hadden, ging ik bij hem achter op de fiets naar school. We hebben het al die jaren volgehouden. Het geheim daarvoor is echt elkaar de ruimte geven. En je hoeft zeker niet op zoek te gaan naar iemand met wie je alles gemeen hebt of met wie je altijd op één lijn zit. Dat maakt het juist leuk: even discussiëren en je vind vanzelf een middenweg. De ene keer geeft de ene een beetje mee en de andere keer de andere!”

Afbeelding
advertentie
advertentie