Gijsbert van der Beek met zijn vrouw Joke
Gijsbert van der Beek met zijn vrouw Joke Hannie Visser-Kieboom

Gijsbert van der Beek geridderd bij afscheid als rector Altenacollege

17 september 2023 om 16:46 Mensen

SLEEUWIJK Gijsbert van der Beek kreeg vrijdagmiddag van burgemeester Egbert Lichtenberg bij zijn afscheid als rector van het Altenacollege een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Hij werd benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats tijdens zijn afscheidsfeest op het Altenacollege. 

Van der Beek was van 2002 tot september 2023 rector en uitvoerend bestuurder van het Altena College. In deze periode heeft hij de school doorontwikkeld tot een prominente streekschool. Vanuit deze rol nam hij onder andere deel aan tal van overlegorganen zoals lid van het toezichthoudend bestuur van het samenwerkingsverband PasVOrm, lid van het RPO Altena, lid van het Gorinchems Besturen Overleg en lid van de adviescommissie Passend Onderwijs van de VOraad. 

Enkele jaren geleden verhuisde hij vanuit Gorinchem naar Sleeuwijk. In Gorinchem was hij eveneens actief in het onderwijs, zo vervulde hij diverse functies bij de Vereniging tot Stichting en Instandhouding scholen van met de bijbel Gorinchem. Naast zijn werk was en is Van der Beek zeer actief in de kerkgemeenschap. Zo’n 30 jaar voor de PKN Gorinchem waar hij onder meer werkzaam was als scriba, voorzitter Kerkenraad algemene zaken en in het college van kerkrentmeesters. Verder was hij actief bij het kringloopcentrum Gorinchem. Sinds 2017 is hij actief bij de Hervormde Kerk Sleeuwijk. Daar is hij onder meer voorzitter van de kerkenraad en voorbereider en liturg van vesperdiensten. Sinds 2014 is Van der Beek ook actief als vrijwilliger bij het Woerkums Literair Café.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie