De HBS eindexamenklas van 1965
De HBS eindexamenklas van 1965 Marijke Roos

Gorinchemse eindexamenklas uit 1965 staat stil bij invloed HBS op hun leven

18 september 2023 om 09:24 Mensen

GORINCHEM Twintig leerlingen van de eindexamenklas van 1965 van de christelijke HBS Oude Hoven klassen A en B hielden zaterdag hun tiende reünie.

Zij vierden dit heugelijke feit in restaurant Metropole. Door het mooie weer kon het informele gedeelte op het terras plaatsvinden. Daar werd iedereen onthaald op koffie of thee en was er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en bij te praten. Dit gebeurde in een zeer geanimeerde sfeer.

Voor en na een heerlijke lunch was er een meer formeel gedeelte dat door twee oud-klasgenoten werd verzorgd. Ze hielden een presentatie met de centrale vraag ‘Wat heeft de HBS voor je verdere leven betekend?’ Dit vooral in relatie tot de maatschappelijke ontwikkelingen die ze hebben doorgemaakt zoals de veranderende rol en betekenis van gezag en religie. Na de laatste presentatie volgde een interessante discussie over het thema.

Daarna was het tijd voor een kopje koffie met iets lekkers en werden de gesprekken over heden en verleden voortgezet. De reünisten kijken terug op een mooie dag waar op een gezellige manier oude banden werden aangehaald.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie