De expositie Oud Roze is te zien Buiten de Waterpoort
De expositie Oud Roze is te zien Buiten de Waterpoort Open Mind

Expositie Oud Roze met portretten van oudere LHBTI’s te zien Buiten de Waterpoort

19 september 2023 om 16:43 Mensen

GORINCHEM Buiten de Waterpoort is vanaf 22 september de reizende expositie ‘Oud Roze’ te zien. De exposities bevat portretten en verhalen van de oudere generatie LHBTI’s.  Fotograaf/kunstenaar Ernst Coppejans staat met Oudroze stil bij de ervaringen van de eerste homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen transgenders en intersekse personen (LHBTI’s) die openlijk voor hun geaardheid uit durfden te komen. 

Dankzij de generatie die de homo-emancipatie tot stand bracht, heeft de huidige lhbtiqa+ gemeenschap een vrijheid die allesbehalve vanzelfsprekend is en die actief moet worden onderhouden. Coppejans verbeeldt de persoonlijke, inspirerende en soms schokkende – maar ook vooral prachtige en intieme verhalen van deze roze ouderen met Nederlandse en migratie achtergronden. 

Persoonlijke portretten en verhalen die vanaf Pride 2021, de aanjager zijn voor het gesprek tussen de oudere en de jongere generaties. In samenwerking met stichting Open mind zijn de verhalen gebundeld en vormgegeven in een magazine, een reizende multimediale tentoonstelling, podcast en een Oudroze programma. De reizende expositie was eerder deze maand te zien op de Spuiboulevard in Dordrecht. In Gorinchem is de expositie tot en met 13 oktober te zien, daarna reist deze door naar Haarlemmermeer.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie