De New Orleans Revival Stompers
De New Orleans Revival Stompers New Orleans Revival Stompers

New Orleans Revival Stompers bij Jazz Hall ’72

24 januari 2023 om 19:55 Muziek

GORINCHEM De New Orleans Revival Stompers treden zondag 29 januari op bij Jazz Hall ’72 in het SVW-gebouw, Kleine Schelluinsekade 5C, Gorinchem. Het concert is van 11:30 uur tot 13:30 uur. Kaarten vanaf 11.00 uur aan de zaal. Entree € 11,00/ Jazz Hall-donateurs € 8,50.

De New Orleans Revival Stompers is een New Orleans Jazzband, opgericht in 1995, die de traditionele jazz uitdraagt uit de revivalperiode van de jazzmuziek in New Orleans gedurende de jaren ’40, ’50 en ’60. Het repertoire bestaat uit een verzameling van traditionals, popsongs, hymnes, spirituals, marches, blues alsmede boogie-woogie en Caribische songs. Daarbij worden ritme en sfeer afgewisseld: van een wals tot swingende brassband muziek, van ingetogen hymnes en spirituals tot snelle boogie-woogie en van langzame ballads.

De band is sterk beïnvloed en geïnspireerd door muzikanten uit de Big Easy (New Orleans) die de jazz uit de jaren ’20 en ’30 rond 1950 deden herleven zoals o.a. George Lewis, Louis Nelson, Jim Robinson, Sammy Penn, Raymond Burke, Sweet Emma en Capt. John Handy.

De 6-mans formatie bestaat uit een ritmesectie van drums, stringbas, banjo of gitaar en piano en een frontlinie van trombone en klarinet of alt-of tenorsaxofoon. Kenmerkend is de afwezigheid van een trompet.

Voor overige informatie www.jazzhall72.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie