Een buurtbewoner is niet blij met de dreunende muziek vanuit de geluidsinstallatie bij GJS.
Een buurtbewoner is niet blij met de dreunende muziek vanuit de geluidsinstallatie bij GJS. Tim Hartman

Bewoner in Dalem niet blij met muziek vanaf het voetbalveld GJS

25 februari 2023 om 10:41 Muziek

DALEM Buurtbewoner W. de Jong is niet blij met de dreunende muziek vanuit de geluidsinstallatie bij GJS. Dat vertelde hij donderdagavond op de zeepkist in het stadhuis. Hij wees daarbij op de APV en de rol van handhaving. De Jong woont al 25 jaar vlakbij het sportcomplex, maar ervaart vooral de laatste vijf jaar steeds meer geluidsoverlast.

Ter illustratie van de geluidsoverlast laat De Jong bij aanvang van zijn betoog over de geluidsoverlast een dreunende bas horen op zijn I-pad, minimaal drie zaterdagen per maand klinkt die muziek uit de boxen van GJS. ,,Om nog maar niet te spreken over het vuurwerk dat wordt afgestoken en de lallende mannenkoren als de kantine sluit. Wij ervaren meer overlast dan bi menig cafe.” De feestmuziek klinkt vaak tot in de late avonduurtjes. ,,De club is zo ook nog eens een concurrent van de cafés in de binnenstad. Bij veel andere voetbalclubs sluit de kantine gewoon om 20.00 uur. Het geluid draagt in de avonduren ook veel verder.” Verder zet De Jong vraagtekens bij het schenken van alcohol in sportkantines. 

Na afloop van zijn praatje op de zeepkist vertelt De Jong dat hij niet de enige is die overlast ervaart van de muziek, maar dat ook buren regelmatig klagen. Hij heeft zelf met GJS gesproken over de geluidsoverlast en nadien is het geluid iets bijgesteld, maar nog altijd ervaart hij overlast. ,,Een keer muziek draaien is prima, maar ik ben een buitenmens en dit is echt te gek. Het is al zeker vijf jaar aan de gang.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie