De Grote Kerk in Gorinchem
De Grote Kerk in Gorinchem Hannie Visser-Kieboom

Passie-orgelconcert in de Grote Kerk te Gorinchem

8 maart 2023 om 09:37 Muziek

GORINCHEM De titularis van de Grote Kerk en tevens stadsorganist van Gorinchem, Arjan Versluis bespeelt zaterdagmiddag 18 maart  het beroemde Bätz/Witte-orgel. Hij is sinds 1 maart 2019 verbonden aan dit prachtige instrument.

Op 18 maart opent Versluis tevens de orgelserie 2023 in de Grote Kerk. In deze orgelserie in de Grote Kerk komen naast de vaste organist diverse andere toporganisten musiceren.

Deze middag staat in het teken van orgelliteratuur rond de passietijd, met werken van Nicolaus Bruhns, Johann Sebastian Bach en Jan Pietersz. Sweelinck.

Versluis heeft orgel en improvisatie gestudeerd aan diverse conservatoria en is actief als docerend en uitvoerend musicus. Hij heeft een grote naam opgebouwd als organist en improvisator en ook diverse cd’s uitgebracht die door de vakpers uitstekend zijn ontvangen.

De deuren van de kerk zijn om 15:30 uur open. Het concert begint om 16:00 uur. De entree is vrij met een collecte na afloop van het concert. Na afloop is er ook een gezellig samenzijn waar men met elkaar en de organist kan napraten. Het adres van de kerk is Groenmarkt 7 te Gorinchem. Voor meer info en het concertprogramma: gorinchemorgelstad.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie