Afbeelding
Andrea Bohl via Pixabay

CDA Altena maakt zich zorgen over opkomst wolf

18 mei 2020 om 09:24 Natuur en milieu

ALTENA CDA Altena maakt zich zorgen over de opkomst van de wolf in Altena. In Wijk en Aalburg en Hedikhuizen zou een wolf hebben toegeslagen. In Hedikhuizen trof men een bloedbad aan, meer dan 25 schapen zijn daar inmiddels in een weide dood gevonden. De afgelopen weken zijn er ook al diverse schapen dood aangetroffen in Aalst, de Betuwe en in de buurt van Beesd en Geldermalsen.

CDA Altena vindt het mogelijke verblijf van een of meerdere wolven in de gemeente Altena zeer verontrustend. Volgens raadslid Arie-Pieter Verdoorn maken hobby- en gewone boeren met schapen, veulens, geiten en andere kleine dieren zich grote zorgen. De meeste dieren verblijven weer buiten, zijn dus een makkelijke prooi en lopen nu grote risico’s om door een wolf gedood te worden.

Raadsleden Arie-Pieter Verdoorn en Rene Roovers hebben schriftelijke vragen aan de gemeente Altena gesteld over welke maatregelen lokaal genomen kunnen worden om dier en mens te beschermen. CDA Altena is van mening dat de wolf een roofdier is en niet in Nederland thuis hoort. CDA Altena gaat contact opnemen met Tweede Kamerlid en landbouwwoordvoerder Jaco Geurts van het landelijke CDA om het wolvenbeleid te herzien.

advertentie
advertentie