Afbeelding
Gemeente West Betuwe

Lintjes voor 4 bewoners Herwijnen, Vuren en Spijk

24 april 2020 om 13:05 Maatschappelijk

WEST BETUWE Burgemeester Servaas Stoop van de gemeente West Betuwe heeft op vrijdag 24 april maar liefst 21 inwoners gebeld. Hij verraste ze
met de heugelijke mededeling dat zij een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Binnen het verspreidingsgbeid van deze krant gingen er felicitaties naar inwoners van Herwijnen, Spijk en Vuren.

Door de coronacrisis gaan dit jaar veel dingen anders. Het uitreiken van de onderscheidingen is traditiegetrouw op de laatste werkdag voor Koningsdag. Het opspelden van de lintjes gebeurt later dit jaar tijdens een feestelijke bijeenkomst. Die datum wordt landelijk bepaald en is nu nog niet bekend. De burgemeester heeft daarom alle gedecoreerden uit West Betuwe gebeld. Vanmiddag ontvangen zij nog een persoonlijke felicitatiebrief en gebak om het te vieren.

Hans Bok (1950) uit Herwijnen is sinds 1982 penningmeester en vrijwilliger bij de Christelijke Zangvereniging Soli Deo Gloria. Hij zit in de muziekcommissie, beheert de muziekstukken, zorgt voor het transport en de financiën en was jarenlang bibliothecaris. Sinds 1988 is hij vrijwilliger bij de Gereformeerde Kerk Herwijnen, als koster en periodes als wijkouderling. Meneer is sinds 2017 vrijwilliger bij de stichting Welzijn West Betuwe in de klussendienst en hij helpt hulpbehoevenden.

Heiltje van Santen-van Arendonk (1962) uit Herwijnen is sinds 1988 vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente Herwijnen. Zij is sinds 1996 lid van de Historische vereniging Den Ouden Dijk. Mevrouw was van 1999 tot 2018 bestuurslid en sinds 2000 voorzitter van de Oranjevereniging Prinses Marijke. Van 2010 tot 2012 was zij bestuurslid van de stichting Zilver Lingewaal. Mevrouw is sinds 2017 lid van de werkgroep Levend landschap en Klompenpad Herwijnen.

Joke ter Horst-Roos (1955) uit Vuren is sinds 1981 voorzitter van de commissie ouderenwerk van de Hervormde en Gereformeerde Gemeente Gorinchem. Ze organiseert contactmiddagen en bezoekt regelmatig ouderen. Van 1986 tot 2015 was zij collecte-organisator van de Nierstichting, afdeling Gorinchem. Mevrouw is sinds 1994 medeorganisator van de alternatieve kerstmarkt van PKN Gorinchem, de Exoduskerk. Ze onderhoudt de contacten met de ruim 60 vrijwilligers, organiseert de vergaderingen en zit deze voor.

Henk de Jong (1947) uit Spijk was van 1986 tot 2019 vrijwilliger en bestuurslid van vereniging Veilig Verkeer Nederland, afdeling Lingewaal. Sinds 2001 is hij bestuurslid en later penningmeester bij de Historische Vereniging Spijk en Vogelswerf. Meneer is sinds 2008 vrijwilliger bij de Classicale Evangelisatiecommissie Dordrecht. Sinds 2015 is hij bestuurslid van de Stichting Eerbetoon Geallieerde Vliegeniers Lingewaal, die het WO2- en Vliegeniersmuseum in Fort Vuren beheert.

advertentie
advertentie