Afbeelding
Mooi Gorinchem

Bomenactie ‘Ik maak Gorinchem Groener’ krijgt vervolg

Natuur en milieu

GORINCHEM Afgelopen week ging de bomenactie ‘Ik maak Gorinchem Groener’ van start. Door de enorme belangstelling is woensdagavond de actie voortijdig gestopt. In minder dan 36 uur bestelden ruim 2100 inwoners een gratis boom of heester.

De actie werd opgezet nadat de gemeenteraad instemde met het idee bomen uit te delen aan inwoners. Zodat elke inwoner een bijdrage kan leveren aan het groener maken van de stad en daarmee een prettigere leefomgeving. 

ENORME BELANGSTELLING Wethouder Joost van der Geest: ,,We zijn overdonderd door de enorme belangstelling. Zo veel Gorcumers die hun tuin of balkon willen vergroenen! Zoveel enthousiasme uit de stad hadden we niet verwacht. Maar daar zijn we wel heel blij mee. Het is jammer dat we niet meteen iedereen een boom of heester kunnen aanbieden, maar de actie krijgt een vervolg. En natuurlijk draagt elke nieuwe boom of heester die een stadsgenoot nu al plant in de tuin bij aan onze leefomgeving!”  

BOMEN BELANGRIJK Groen bepaalt in belangrijke mate de kwaliteit van de leefomgeving. Bomen en andere planten zijn daarin van levensbelang omdat ze CO2 opnemen en zuurstof uitademen. Bovendien leveren bomen schaduw, absorberen ze fijnstof en dempen ze geluid. Omdat een groot deel van de ruimte in Gorinchem particuliere ruimte is, stimuleert de gemeente initiatieven om die omgeving zelf groener te maken. Naast de actie van de gratis boom of heester is het ook mogelijk om een gratis tuinadvies te ontvangen via Gorcum Natuurlijk Groen. Ook bestaat bijvoorbeeld de mogelijkheid een geveltuin aan te leggen. De mogelijkheden om de stad samen groener te maken zijn te vinden op www. gorinchem.nl/groen

VERVOLGACTIE IN NOVEMBER De actie wordt binnenkort geëvalueerd. Om zoveel mogelijk inwoners alsnog de kans te bieden hun eigen tuin of balkon groener te maken, krijgt de actie voor een gratis boom of heester begin november een vervolg. Dat is het begin van het nieuwe plantseizoen. Inwoners worden hier tijdig via krant, website en social media over geïnformeerd.

advertentie