Afbeelding

Struintocht in het Munnikenland - beleef de natuur met al je zintuigen

19 maart 2023 om 10:54 Natuur en milieu

GORINCHEM Staatsbosbeheer houdt zondag 26 maart vanaf11.00 uur een struintocht voor jong en oud. Kom struinen in de uiterwaarden van het Munnikenland en rond Slot Loevestein. 

Het Munnikenland staat in open verbinding met de Waal en Maas. Bij hoogwater stroomt het over. De rivierdynamiek heeft hier vrij spel. Onder leiding van een gids van Staatsbosbeheer ontdek je dit ruige gebied. Kom meer te weten over de planten en dieren die hier leven en wie weet sta je oog in oog met een rode geus of een Konikpaard. Een echte tocht voor jong én oud.

De struintocht begint om 11.00 uur en duurt 2 uur. De kosten zijn €4,50, voor kinderen en €7, voor volwassenen. Aanmelden kan tot 8 uur van tevoren via www.staatsbosbeheer.nl. Trek kleding aan die vies mag worden en vergeet ook de laarzen niet. Honden mogen aangelijnd mee.

De struintochten van Staatsbosbeheer starten in de vesting van Slot Loevestein. Daar wordt men ontvangen door de natuurgids. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 10 minuten lopen naar deze startlocatie, dus houd daar rekening mee.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie